Ζωγραφίζουμε;

      Πολλές φορές η ζωγραφική λειτουργεί σαν αγχολυτικό. Χρώματα, πινέλα, καμβάδες και χαρτιά αδειάζουν για λίγο το χάος που επικρατεί στον εγκέφαλο, επιτρέποντας του να ταξιδέψει σε κάτι φανταστικό ∙ σε μέρη που δεν υπάρχουν και σε φιγούρες που δεν έχεις δει ποτέ στη ζωή σου. Χάνεσαι για λίγο με τον τρόπο αυτό από την πραγματικότητα στο όνειρο… ξεχνάς τις έγνοιες σου .

     Σαφώς δεν αγνοείται το γεγονός ότι η ζωγραφική είναι ένα ξέσπασμα. Όταν τα μάτια δεν έχουν δάκρυα, όταν το στόμα δεν βγάζει ήχο και η μοναξιά γίνεται βάσανο, έρχεται αυτή η επιλογή και σε ημερώνει, σε καθησυχάζει. Μπορεί το αποτέλεσμα να βγει οικτρό ∙ να σκιστεί το χαρτί, να καταλήξει στον κάδο μαζί με άλλα τόσα αποτυχημένα… Όπως και να έχει όμως, τα νεύρα, ο θυμός, η οργή καταλαγιάζουν  έστω και μέσα από μερικές μουτζούρες.

     Τέχνη δεν είναι μόνο το θέατρο ή το τραγούδι, τέχνη είναι και η ψυχική δημιουργία. Η ζωγραφική είναι ένα υπέροχο χάρισμα που δύσκολα βρίσκεις έμφυτο ∙ μα ακόμα πιο δύσκολη είναι η μαεστρία του σταθερού χεριού που δημιουργεί αβίαστα χωρίς εξάσκηση. Αυτό το ταλέντο όσοι το διαθέτουν ας μην το αφήνουν ανεκμετάλλευτο ∙ πόσο μάλλον όσοι το αγαπούν και μέσα από τα έργα τους θέλουν κάτι να πουν. Ακόμα όμως και αυτό να μην ισχύει, μην σταματάτε να δημιουργείτε. Από τη ζωή μας λείπει το χρώμα. Γεμίστε την εσείς που ξέρετε τουλάχιστον να το χρησιμοποιείτε στις δημιουργίες σας.

Ευχές για ένα όμορφο και δημιουργικό καλοκαίρι 2022!

Αναστασία Κατσούρη ( μαθήτρια της Γ΄ Λυκείου )

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης