ΜΕΘΥΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟ ΚΡΑΣΙ… ΤΟΥ ΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΥ

thumbnail (12)

Την  Πέμπτη 20 Οκτωβρίου  2022 οι  Β΄,Ε΄και Στ΄τάξεις του διδακτηρίου Τριλόφου είχαν την ιδιαίτερη χαρά και τιμή να ξεναγηθούν στις αμπελοκαλλιέργειες και το οινοποιείο του κ. Αποστόλη Θυμιόπουλου.

thumbnail (2)       IMG_20220926_185816

Στην άκρη του ημιορεινού χωριού του Τριλόφου ,στους αμπελώνες που ξαπλώνουν πάνω στους πρόποδες του Βερμίου,κάναμε την πρώτη μας στάση. Εκεί μας περίμενε υπομονετικά ο Αλέξανδρος ,το μαύρο αγέρωχο άλογο του κτήματος. Συνοδοιπόροι μας σ΄αυτό το ¨μεθυστικό¨ ταξίδι τρεις  γλυκύτατες κυρίες  οι οποίες μας πήραν κυριολεκτικά από το χέρι για να μας μυήσουν στα μυστικά της οινοποίησης. Από τον χώρο που διαχωρίζουν τα στέφυλα από τον μούστο, συνεχίσαμε στο κελάρι όπου τοποθετούν το κρασί σε δρύινα βαρέλια για να ωριμάσει ,να παλαιωθεί και να πάρει το άρωμα του βαρελιού ,για να καταλήξουμε στον χώρο όπου γίνεται η εμφιάλωση.

Όλα αυτά σε ένα πετρόκτιστο ,πλήρως εναρμονισμένο με το γήινο, φυσικό  περιβάλλον οινοποιείο, περιτριγυρισμένο από τις αμπελοκαλλιέργειες της οικογένειας Θυμιόπουλου μια ανάσα μακριά από την καρδιά του χωριού. “Μεθυσμένοι” από  το μαγικό άρωμα του Ξινόμαυρου ,καταλήξαμε στο σχολείο.