ΚΟΡΜΟΣ

kormossokolataslight

kormos_sokolatas-site

ΚΟΡΜΟΣ

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. μπισκότα digestive

150γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη

100 γρ. βούτυρο

20 γρ. κακάο

25γρ. καρύδα

45-50 γρ. καρύδια χοντροκομμένα

400γρ. ζαχαρούχο γάλα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ:

250 γρ. κουβερτούρα

1κ.σ. σπορέλαιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Βάζουμε τα μπισκότα σε μπλέντερ να θρυμματιστούν.

  • Βάζουμε σε μπολ τα μπισκότα ,την καρύδα,τα καρύδια και το κακάο και ανακατεύουμε.

  • Σε κατατσαρόλα βάζουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο και το ζαχαρούχο γάλα. Τα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.

  • Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μίγμα.

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

  • Λαδώνουμε ένα μακρόστενο ταψί.

  • Αδειάζουμε το μίγμα και πιέζουμε να ισιώσει η επιφάνεια.

  • Το βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει.

Ηλιάνα Σκουμίδα