ΜΕΘΥΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟ ΚΡΑΣΙ… ΤΟΥ ΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΥ

Την  Πέμπτη 20 Οκτωβρίου  2022 οι  Β΄,Ε΄και Στ΄τάξεις του διδακτηρίου Τριλόφου είχαν την ιδιαίτερη χαρά και τιμή να ξεναγηθούν στις αμπελοκαλλιέργειες και το οινοποιείο του κ. Αποστόλη Θυμιόπουλου.         Στην άκρη του ....

300px-TeTuatahianui

Το ΚΙΟΥΙ Ή ΚΙΒΙ

Το κίουι ή κίβι  είναι ένα πουλί  που συναντάται μόνο στη Νέα Ζηλανδία και δεν μπορεί να πετάξει. Είναι το μόνο γένος της οικογένειας των Απτερυγιδών  και της τάξεως των απτερυγομόρφων. Η οικογένεια περιλαμβάνει πέντε ενδημικά είδη, όλα απειλούμενα με εξαφάνιση. Ζουν περίπου ….

4d100c23b308686cb099b1f48ab0dbd2_L

ΕΘΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΙΩΡΓΗ ΜΕΛΙΚΗ

ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΜΑΣΚΑΣ   Το Εθνογραφικό μουσείο βρίσκεται σε έναν χώρο 1.000τ.μ στην κωμόπολη Μελίκη και αποτελείται από 3 ορόφους. Ο εμπνευστής του είναι ο δημοσιογράφος Γιώργης Μελίκης.  Στο υπόγειο υπάρχει η άυλη πολιτιστική κληρονομιά. ….

kormossokolataslight

ΚΟΡΜΟΣ

ΚΟΡΜΟΣ ΥΛΙΚΑ 250 γρ. μπισκότα digestive 150γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη 100 γρ. βούτυρο 20 γρ. κακάο 25γρ. καρύδα 45-50 γρ. καρύδια χοντροκομμένα 400γρ. ζαχαρούχο γάλα ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ: 250 γρ. κουβερτούρα 1κ.σ. σπορέλαιο ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βάζουμε τα ….

0

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΟΝΤΕΡΝΟΥ ΧΟΡΟΥ

Η ιστορία του σύγχρονου χορού ξεκίνησε στην Αμερική στα τέλη του 1920 ως μία μορφή αντίδρασης στις αυστηρές δομές του μπαλέτου. Η γυναίκα που έθεσε τα θεμέλια του σύγχρονου χορού θεωρείται από πολλούς ότι ήταν ….

central_public_library_of_veria_greece

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΒΕΡΟΙΑΣ

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας ιδρύθηκε το 1952. Σκοπός είναι να ψυχαγωγεί και να επιμορφώνει τους ανθρώπους και παράλληλα προωθεί τον πολιτισμό και την αγάπη για το βιβλίο και τη βιβλιοθήκη. Η βιβλιοθήκη της ….

Roblox-free

ROBLOX

Το Roblox είναι μια εφαρμογή που υπάρχει σε όλες τις συσκευές. Το Roblox έχει πολλά παιχνίδια ,όπως Γεωγραφίας με χάρτες ,Ιστορίας και κουίζ Μαθηματικών. Το πιο διάσημο παιχνίδι είναι το Brookhaven  στο οποίο μαθαίνεις πώς ….

index

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΡΙΛΟΦΟΥ

Ένα πολιτιστικό κέντρο υπάρχει στον Τρίλοφο. Χτίστηκε τη δεκαετία του 1960. Ήταν αποθήκη του αγροτικού συνεταιρισμού Τριλόφου και εξυπηρετούσε τους αγρότες του χωριού ,γιατί πουλούσαν τα προϊόντα τους ευκολότερα. Ανακαινίστηκε το 2017 από τον σύλλογο ….

Σοκολατόπιτα-ζουμερή

Σοκολατόπιτα

ΥΛΙΚΑ: 2 αυγά 100 γρ. βούτυρο 120 ml γάλα 7 κ.σ. σκόνη κακάο 1 φλιτζάνι αλεύρι 15 γρ. μπέικιν πάουντερ λίγο αλάτι λίγο βούτυρο Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και ψήνουμε για 25 λεπτά στους 150 ….