Παρουσιάσεις για την ασφάλεια στο διαδίκτυο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στις 27/05/2022 και ώρα 12:30 μ.μ πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο Σκοπέλου επιμορφωτική ημερίδα για τους μαθητές/τριες με θέμα «Τα φαινόμενα sexting, grooming, sextortion και πρακτικές αντιμετώπισής τους» , σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας και κεντρικό ομιλητή τον Δρ. Νάκο Γεώργιο, Ψυχολόγο της Δ/νσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα που αφορούν την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο, τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε αυτό, καθώς και τους τρόπους προστασίας.
Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στο φαινόμενο ‘sextortion”, το οποίο αρχίζει να παίρνει και στην Ελλάδα ανησυχητικές διαστάσεις με αποδέκτες τόσο κορίτσια όσο και αγόρια.
Την ίδια ημέρα και ώρα 18:30 μ.μ πραγματοποιήθηκε στο χώρο εκδηλώσεων του Γυμνασίου Σκοπέλου επιμορφωτική εσπερίδα για τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς αλλά και όλους τους πολίτες της Σκοπέλου με θέμα «Τα διαδικτυακά φαινόμενα της σημερινής εποχής και οι πρακτικές αντιμετώπισής τους (sexting, grooming, sextortion, cyberbullying, διαδικτυακά παιχνίδια και εθισμός, προσωπικά δεδομένα, διαδικτυακές αγορές και απάτες)» με τον ίδιο κεντρικό ομιλητή, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας και τον Δήμο Σκοπέλου.
Την εκδήλωση χαιρέτησε με μήνυμά της η Υφυπουργός Παιδείας κα Ζέττα Μακρή ενώ παρευρέθησαν ο δήμαρχος Σκοπέλου κος Σταμάτης Περίσσης, ο διοικητής του Α.Τ Σκοπέλου, οι διευθυντές των σχολείων της Α/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης, εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων καθώς και πολλά μέλη του. Στόχος ήταν η ενημέρωση των γονέων και των πολιτών της Σκοπέλου, για τους κινδύνους και τις απειλές του διαδικτύου αλλά και τις σύγχρονες μορφές κυβερνο-εγκλήματος.
Ιδιαιτέρως, θερμά συγχαρητήρια στην υπεύθυνη εκπαιδευτικό της διοργάνωσης κα Κομπογεννητάκη Ροδάνθη, Χημικός του Γυμνασίου Σκοπέλου για την σύλληψη και τελική εκπόνηση της επιμορφωτικής δράσης.Αφίσα_2
Επιπροσθέτως, στις 29/05/2022 και ώρα 18:00 μ.μ πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου μας σε επείγουσες καταστάσεις, μέσω σύγχρονης διδασκαλίας από απόσταση (webinar) από τον Ελληνικό Ανθρωπιστικό Σύλλογο KIDS SAVE LIVES με πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών του σχολείου, κα Τσολάκη Αναστασία, Φιλόλογο και Κομπογεννητάκη Ροδάνθη, Χημικό. Το πρόγραμμα παροχής πρώτων βοηθειών είχε στόχο την ανάπτυξη εθελοντισμού και κοινωνικών συμπεριφορών αλτρουιστικού χαρακτήρα.
Το Γυμνάσιο Σκοπέλου ευχαριστεί θερμά όλους τους συμμετέχοντες, που βοήθησαν στην πραγματοποίηση και επιτυχή διοργάνωση των εκδηλώσεων/δράσεων, με σκοπό την ενημέρωση και πρόληψη των εν λόγω φαινομένων.

Πρόσκληση Ομιλίας 27.05.2022

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης