ΤΟ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟ ΜΑΣ

Το δικό μας θερμοκήπιο στήσαμε στην αυλή του σχολείου μας. Αρχικά κατασκευάσαμε έναν σιδερένιο σκελετό σε μέρος που να μην ενοχλεί και στη συνέχεια σκεπάσαμε την σιδεροκατασκευή μας με νάιλον και το θερμοκήπιό μας ήταν έτοιμο! Βάλαμε τους σπόρους μας σε μικρά γλαστράκια και όταν σιγά σιγά άρχισαν να φυτρώνουν μεταφέραμε τα φυτά μας και τα τοποθετήσαμε κατά κατηγορίες. Φυτέψαμε ντόπιες ποικιλίες για να μπορέσουμε να κρατήσουμε σπόρο και να ξαναφυτέψουμε. Άλλωστε, η διάσωση και διάδοση των ντόπιων ποικιλιών, με άλλα λόγια της διατροφικής μας κληρονομιάς, είναι ζήτημα αυτάρκειας, ελευθερίας, μα και αξιοπρέπειας.

Οι παραδοσιακές καλλιέργειες υπερέχουν σε ποιοτικά χαρακτηριστικά (άρωμα, γεύση) των εμπορικών υβριδίων. Yβρίδιο, είναι ο συνδυασμός δύο ποικιλιών. Τα υβρίδια είναι αποδοτικά, αλλά για να δώσουν τις βελτιωμένες αποδόσεις τους απαιτούνται ιδανικές συνθήκες και αρκετή επένδυση σε κεφάλαιο επίσης αδυνατούν να  παράξουν σταθερούς απογόνους.

Στο θερμοκήπιο μας φυτέψαμε ντοματίνια, φασόλια φακές.

Εσείς γνωρίζατε ότι:

•             Η βιταμίνη Α που περιέχει η ντομάτα συμβάλλει στη βελτίωση της όρασης.

•             Η Αικατερίνη των Μεδίκων όταν πήγε για να συναντήσει το μέλλοντα σύζυγό της και διάδοχο του γαλλικού θρόνου, έβαλε στην προίκα της μαζί με τα μαργαριτάρια, τις δαντέλες και τα χρυσοστόλιστα υφάσματα, και ένα σακούλι με φασόλια. Ήταν η εποχή που το νεοφερμένο όσπριο κόστιζε μια περιουσία και το θεωρούσαν ιδιαίτερα πολύτιμο.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης