Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ-Από Αγησίλαο

ΑΠΟ: ΤΖΙΤΖΗ ΘΩΜΑΗ - Νοε• 04•17

12θεοι

Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ

Χθες πήρα συνέντευξη από έναν άνθρωπο , τον Περικλή , που κατάφερε να ανεβεί στον Όλυμπο.

Ο λόγος ; Η αποστολή γράμματος στον φίλο του , Αγησίλαο , που έμενε πολύ μακριά .

Πως πήρε αυτήν την απόφαση , γνωρίζοντας ότι οι θεοί το απαγόρευαν; Μέσω του Ερμή θα ήταν σίγουρος ότι το γράμμα του θα έφτανε στον αγαπημένο του φίλο.

Με την εμπιστοσύνη της περιπέτειας του έμεινα άφωνος ακούγοντας τις δυσκολίες συνάντησε.

Στην προσπάθειά του να ανεβεί το βουνό των θεών συνάντησε την οργή το Δία ,ο οποίος έστειλε δυνατή βροχή που διήρκησε έναν μήνα .Συνάντησε και τον θυμό της Άρτεμης που έστειλε ζώα για να τον αποτρέψουν.

Η βροχή του Δία του επέτρεπε να έχει νερό κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ,ενώ από τα ζώα της κράτησε δύο γάτες για συντροφιά στο εγχείρημά του.

Τελικά ,συνάντησε τον Ερμή, ο οποίος , εντυπωσιασμένος από την επιμονή του ,δέχτηκε να μεταφέρει το γράμμα του στον Αγησίλαο.

Το μόνο που ένοιαζε ,πια ,τον Περικλή ήταν να γυρίσει στην κόρη του και τη γυναίκα του, συντροφιά με τις γάτες του.

Όμως οι δυσκολίες του δεν σταμάτησαν εκεί. Στο γυρισμό χάθηκε και βρέθηκε σε ένα χωριό. Οι κάτοικοι ήταν απελπισμένοι. Το μέρος ήταν γεμάτο κατσαρίδες.

Βλέποντας τον Περικλή, του ζήτησαν βοήθεια .Ο Περικλής σκέφτηκε ότι οι γάτες του ήταν η απάντηση στο πρόβλημά τους .Το χωριό απαλλάχτηκε από τις κατσαρίδες .Οι κάτοικοι από ευγνωμοσύνη τον έκαναν βασιλιά τους .Όμως δεν τον άφηναν να φύγει .Παρέμεινε εκεί για δεκαπέντε χρόνια.

Νοσταλγώντας την οικογένεια του ,μαράζωνε όλο και περισσότερο και αυτό έκανε τους υπηκόους του να τον αφήσουν να φύγει και να γυρίσει στην κόρη και την γυναίκα του.

Η ιστορία του Περικλή με έκανε να σκεφτώ πόσο σημαντικά η αφοσίωση σε έναν στόχο ,η αγάπη, η καλοσύνη και η υπομονή. Ελπίζω ,αγαπητοί αναγνώστες ,να γίνει ένα καλό παράδειγμα για όλους μας!

Αγησίλαος

12θεοιι

Σχολιάστε

Top