ΟΙ ΔΩΡΙΕΙΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ -Από Κλεοπάτρα

ΑΠΟ: ΤΖΙΤΖΗ ΘΩΜΑΗ - Νοε• 04•17

 

δωρεισ

ΟΙ ΔΩΡΙΕΙΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

Οι Δωριείς ειναι το τελευταίο Ελληνικό φύλο που μετακινήθηκε προς την νότια Ελλάδα. Η πορεία προς την Πελοπόννησο έγινε αργά και χρειάστηκαν πολλά χρόνια. Το ποιο πιθανό ειναι ότι πέρασαν από τον Ισθμό της Κορίνθου.

Ο Ισθμός της Κορίνθου ειναι μια στενή λωρίδα γης που ένωνει τη Στερεά Ελλάδα με την Πελοπόννησο, ενώ η διώρυγα που εχει διανοιχτεί σε αυτό ενώνει τον Σαρωνικο με τον Κορινθιακό κόλπο.

Έτσι λοιπόν από τον Ισθμό έγινε η << Κάθοδος των Δωριέων>> η <<Επιστροφή των  Ηρακλειδων>>, με την καταστροφή του Μυκηναϊκού πολιτισμού.

Οι Δωριείς έχουν καταφύγει σε ψηλά μέρη, σε βουνά για μεγαλύτερη ασφάλεια και προστασία από τους κατατρεγμούς και τις διώξεις. Εκεί έφτιαξαν ξύλινες καλύβες και κάθισαν εκεί αρκετό καιρό.

Έπειτα από καιρό χωρίστηκαν σε ομάδες. Οι ορεινοί πληθυσμοί ασχολούνται αποκλειστικά με την κτηνοτροφία, την υλοτομία και την εκμετάλλευση των δασών. Μέσα από την κτηνοτροφία και το κυνήγι εξασφάλιζαν την τροφή τους. Εκμεταλλεύονται το δάσος για τα ξύλα του και για αυτό τους λένε ξυλοκόπους.

Η κάθοδος σε πεδινά μέρη οδήγησε κάποιες ομάδες να ασχοληθούν με τη γεωργια και την αλιεία. Έτσι λοιπόν μέσα από την καλλιέργεια της γης και το ψάρεμα εξασφάλιζαν την τροφή τους.

Οι άντρες ασχολούνταν με την εύρεση τροφής και την ασφάλεια της οικογένειας και γυναίκες με το μεγάλωμα των παιδιών και τις δουλειές του σπιτιού.

ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ

 

 δωριειισ

 

Σχολιάστε

Top