ΟΙ ΙΩΝΕΣ ΣΤΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ-Από Ναυσικά

ΑΠΟ: ΤΖΙΤΖΗ ΘΩΜΑΗ - Νοε• 12•17

ΟΙ ΙΩΝΕΣ ΣΤΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑαποικιεσ  

Πριν από λίγο καιρό,μια ισχυρή ομάδα από Ίωνες,έφτασε στη Μ. Ασία και σε άλλα κοντινά νησιά.Με την κάθοδο των Δωριέων και άλλα φύλλα μετακινήθηκαν στον Ελλαδικό χώρο.Έτσι Θεσσαλοί από την Θεσπρωτία εκτόπισαν παλαιότερα αιολόφωνα φύλλα που κατοικούσαν στην περιοχή.
    Πεινασμένοι και ταλαιπωρημένοι έφτασαν αρχικά στη Χίο και στη Σάμο και από εκεί στη Μ. Ασία,όπου λόγω της πείνας τους και των κακουχιών που πέρασαν,έκλεψαν πολλά φαγητά και έσπειραν την καταστροφή.Οι μόνιμοι κάτοικοι φοβήθηκαν μην κάνουν κακό σ” αυτούς και τις οικογένειές τους.
    Μετά από το πρώτο σοκ των κατοίκων και αφού κατάλαβαν ότι οι συνθήκες έκαναν αυτούς τους ανθρώπους να μεταναστεύσουν,η ζωή άρχισε σιγά-σιγά να παίρνει τους φυσιολογικούς ρυθμούς της.Οι μετανάστες βρήκαν μέρη για να μείνουν και ανάλογα με τις γνώσεις που είχαν ή τις τέχνες που γνώριζαν βρήκαν δουλειές ή άνοιξαν δικά τους καταστήματα.
    Η ζωή συνεχίστηκε και οι κάτοικοι προσπάθησαν να μάθουν ο ένας για τον άλλο,ανταλλάσοντας ήθη και έθιμα και τις διαφορετικές απόψεις που είχαν οι δύο λαοί με τις κουλτούρες τους να δέχονται αλλαγές.
    Τέλος,δέχτηκε ο ένας τον άλλο με τα θετικά και αρνητικά του καθενός,έμαθαν να ζουν αρμονικά και να εμπιστεύονται τους γείτονές τους.

αποικιεςς               αποκιε

 

Σχολιάστε

Top