ΤΟ ΑΡΡΩΣΤΟ ΠΑΙΔΙ-Από Κλεοπάτρα

ΑΠΟ: ΤΖΙΤΖΗ ΘΩΜΑΗ - Φεβ• 22•18

                                   αρχείο λήψης (8)

 «Το άρρωστο παιδί»

   Μια μέρα είδα τον Περικλή εκεί που έπαιζε να μην αισθάνεται πολύ καλά. Έδειχνε πολύ εξαντλημένος και τα μάγουλα του ήταν κατά κόκκινα. Πήγα κοντά του να τον ρωτήσω αν έχει κάποιο πρόβλημα. Από την ομιλία του κατάλαβα ότι δεν ήταν και πολύ καλά. Αισθανόταν έντονη ζάλη και πόνο στην κοιλιά του. Μετά από λίγο εκεί που προσπαθούσα να τον πάω στο σπίτι, στον πατέρα του λιποθύμησε. Πολύ γρήγορα τον πήγαμε στο σπίτι του.

   Ο πατέρας του ταραγμένος όταν αντίκρισε τον γιο του σε αυτή την κατάσταση, το μυαλό του πήγε κατευθείαν στην Πυθία για να τον συμβουλέψει. Δεν έχασε καθόλου χρόνο και έτρεξε να την συναντήσει. Όταν έφτασε στο μαντείο των Δελφών και είδε την Πυθία, του απάντησε ότι πρέπει να θυσιάσει δυο βόδια στον θεό Απόλλωνα. Μόνο έτσι θα μπορούσε να γίνει καλά ο γιος του.

   Ο Πατέρας  πήγε γρήγορα στο σπίτι, πήρε τον γιο του, εμένα και τα δυο βόδια και πήγαμε  να τα θυσιάσουμε. Όταν φτάσαμε  στον  βωμό δώσαμε  τα δυο βόδια στον θεό Απόλλωνα και μας  είπε να κλείσουμε  τα μάτια μας  και όλα  θα είναι όπως πριν. Εκείνη την ώρα ο πατέρας και ο Περικλής μου είπαν ένα μεγάλο ευχαριστώ για την βοήθεια μου.

 

                                                                     ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ

  

Σχολιάστε

Top