ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ (ΣΤΙΒΕΝ ΤΣΜΠΟΣΚΙ) – Της Άνι Τσερετέλι

       Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του να είσαι στο περιθώριο; Μπορεί να νομίζετε ότι δεν υπάρχει τίποτα, αλλά για μένα και για τους χαρακτήρες του βιβλίου δεν είναι έτσι. Διαβάζοντας αυτό το βιβλίο, θα μπείτε στον κόσμο του Τσάρλι και των φίλων του, βιώνοντας τα προβλήματα και τις χαρές τους. Υπάρχουν πολλά θέματα που συζητούνται σε αυτό, όπως η ψυχική υγεία, η αυτοκτονία, ο εθισμός στα ναρκωτικά, η σεξουαλική βία, η ομοφυλοφιλία.

Ο Τσάρλι είναι ένα αγόρι που διαβάζει πολύ, σκέφτεται, γράφει και παρατηρεί τα πάντα.

Η Σαμ είναι  ελεύθερο πνεύμα, ευγενική και με πολύ καλό γούστο στη μουσική.

Ο Πάτρικ είναι καλόκαρδος, αυθόρμητος και αστείος.

Και οι τρεις ανήκουν στην κατηγορία των ανθρώπων για τους οποίους η κοινωνική προσαρμογή δεν ήταν τόσο εύκολη και γι” αυτό ήταν αχώριστοι φίλοι∙ τόσο αχώριστοι που όταν τελείωσα το βιβλίο δεν είχα καμία αμφιβολία ότι η φιλία τους θα συνεχιστεί για πάντα. Το κύριο πλεονέκτημα αυτής της υπέροχης τριάδας ήταν ότι μπορούσαν να δεχτούν ο ένας τον άλλον ακριβώς όπως ήταν, με όλα τα ελαττώματα και τις αρετές τους. Κατά τη γνώμη μου, αντλείς πραγματική ευχαρίστηση από τη ζωή και τους φίλους όταν μπορείς να αγαπάς τους ανθρώπους όπως είναι. Στο βιβλίο μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα τα προβλήματα των Αμερικανών εφήβων στα 90’s.Ίσως στα 15 μας δεν περνούσαμε χρόνο σε πάρτι όπως η Σαμ, ο Πάτρικ και ο Τσάρλι, δεν αγαπούσαμε κανέναν, δεν πέσαμε σε ένα τούνελ με αυτοκίνητο που κινούνταν γρήγορα, αλλά νομίζω ότι με οποιονδήποτε χαρακτήρα, με οποιαδήποτε λεπτομέρεια, ο καθένας θα μπορέσει να βρεθεί στα εφηβικά του χρόνια και θα θέλει να νιώσει το άπειρο να φτάνει στην καρδιά του.

Αυτό είναι ένα βιβλίο για το πόσο σημαντική είναι η φιλία, πόσο πολύτιμο είναι να μπορούμε να συγχωρούμε και πόσο σημαντικό είναι να κατανοούμε τους ανθρώπους∙ να γνωρίζουμε την αξία μας και να μην αφήνουμε το παρελθόν μας να καταστρέψει το μέλλον μας, να αλλάζουμε προς το καλύτερο και απλά να γινόμαστε μέρος του άπειρου.

anni2

anni1

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης