ΚΑΝΑΜΕ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΣΤΟ EUROPEAN SCHOOL RADIO!

ΑΠΟ: 1ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΩΝ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ - Απρ• 10•17

Ο Απόστολος Μαναβάκης αναπολεί

Στα πλαίσια του ραδιοφωνικού προγράμματος ”κάνω και εγώ ραδιόφωνο στο European school radio” οι μαθητές και οι μαθήτριες της ερευνητικής εργασίας «ΜΜΕ με τη χρήση νέων τεχνολογιών» επισκεφτήκαμε τις εγκαταστάσεις του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και πραγματοποιήσαμε μια ραδιοφωνική εκπομπή.

Αρχικά, ταξιδέψαμε με λεωφορείο και μας υποδέχτηκαν δυο φοιτητές—υπεύθυνοι του προγράμματος, η Ιωάννα Μοσχίδου και ο Στέφανος Ηλιάδης. Στη συνέχεια χωριστήκαμε σε δύο ομάδες, τους εκφωνητές και τους τεχνικούς. Η Ιωάννα πήρε τους εκφωνητές και ο Στέφανος τους τεχνικούς.

Προσωπικά, ήμουν με την ομάδα των εκφωνητών, η Ιωάννα λοιπόν μας ενημέρωσε για το ύφος που οφείλει να έχει ένας παρουσιαστής, ότι λάθη μπορεί να υπάρξουν, καθώς επίσης και το γεγονός πως οτιδήποτε παρουσιάζουμε οφείλει να βασισμένο σε έρευνα και αντικειμενικές πηγές και αξιόπιστες.

Επίσης, για την εκπομπή συνεργάζονται όλοι και όχι μόνο ένας και πως η προσπάθεια είναι συλλογική. Τέλος, το πιο σημαντικό για μένα, ήταν η άποψη της, στην οποία συμφωνώ, ότι το ραδιόφωνο είναι το μόνο μέσο που μπορεί να κάνει τον ακροατή να φανταστεί ελεύθερα και να ξεχαστεί.

Από την άλλη πλευρά ο Στέφανος έδειξε στα παιδιά τις εγκαταστάσεις που πρέπει να έχει ένας ραδιοφωνικός σταθμός και έπειτα τους παρουσίασε διάφορες λεπτομέρειες και το πώς συνεργάζονται με τους ομιλητές. Τα παιδιά ανέφεραν ότι ήταν αρκετά κατατοπιστικός και πολύ καλός στην παρουσίαση του.

Τέλος, κάναμε δυο τριαντάλεπτες εκπομπές η μία μουσικού περιεχομένου και η άλλη αθλητικού και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όσους μας άκουσαν.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους υπεύθυνους του εκπαιδευτικού προγράμματος «Κάνω ραδιόφωνο στο European School Radio» για την υψηλού επιπέδου εκπαιδευτική εμπειρία που μας παρείχαν, και κυρίως την επιμορφώτρια-δημοσιογράφο Ιωάννα Μοσχίδου, τον επιμορφωτή-υπεύθυνο ηχοληψίας Στέφανο Ηλιάδη, την υπεύθυνη του προγράμματος Ευτυχία Τούλιου και τον δημοσιογράφο-μέντορα εκπρόσωπο της ΕΣΗΕΜΘ κ. Νικόλαο Δημαρά.

 

Μπορείτε να διαβάσετε για την επίσκεψη μας και να δείτε φωτογραφίες στη διεύθυνση:

http://lyk-n-moudan.chal.sch.gr/index.php?pg=21011402

 

Μπορείτε να ακούσετε την εκπομπή μας στη διεύθυνση:

https://goo.gl/nzi5Mc

 

 

Σχολιάστε

Top