Με αφορμή τα Χριστούγεννα..

ΑΠΟ: gelnmoudm1 - Δεκ• 23•16

Της Δέσποινας Παπαευστρατίου 

Τα Χριστούγεννα, για πολλούς, είναι οι πιο ωραίες μέρες  του χρόνου κι όχι άδικα. Στολισμένα σπίτια, στολισμένες βιτρίνες, φωτάκια στους δρόμους της πόλης, κόσμος αγοράζει δώρα, χριστουγεννιάτικες μελωδίες ηχούν από παντού. Και μέσα σε κάθε σπίτι ένα  χριστουγεννιάτικο δέντρο στολισμένο. Πώς γίνεται λοιπόν τα Χριστούγεννα να μην κερδίζουν τον τίτλο της πιο όμορφης εποχής;

Είναι η εποχή του χρόνου που όλη η οικογένεια, βρίσκει τον τρόπο της να καλύψει για λίγο τις αποστάσεις και να βρεθεί μαζί. Είναι η εποχή που νιώθεις την ανάγκη να την περάσεις με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Γι’ αυτό, για μένα, τα Χριστούγεννα όσοι έφυγαν και δεν είναι πλέον κοντά σου, σου λείπουν περισσότερο. Η απουσία τους έρχεται να σου χτυπήσει την πόρτα και να σου υπενθυμίσει πως αυτά τα άτομα δεν είναι πλέον εδώ. 

Είναι η άδεια θέση στο τραπέζι, που δε θα την ξαναγεμίσει κανείς,είναι αυτό το ένα δώρο που πλέον έχει αφαιρεθεί από τη λίστα. Κι εκείνο το χαμόγελο που θα λείπει από τη φετινή φωτογραφία.

Η ζωή είναι πολύ μικρή για να ζούμε μακριά από τους ανθρώπους που έχουμε μέσα στην καρδιά μας. Εκφραστείτε. Πείτε ένα συγγνώμη,ένα ευχαριστώ και ένα σαγαπώ σε αυτούς που το αξίζουν.

 

Σχολιάστε

Top