Εκδρομή Μyrovolos Organics – Ιερά Μονή Αγίας Σκέπης

20191003_093025

Την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου το Λύκειο Καλαμωτής επισκεύτηκε τις εγκαταστάσεις του Myrovolos Organics και την  Ιερά Μονή Αγίας Σκέπης στο Χαλκειός.

Η μετακίνηση των μαθητών από το σχολείο μέχρι των είσοδο του χωριού έγινε με λεωφορείο και από εκεί και πέρα περπατώντας. Αρχικά επιστευτήκαμε το Μυροβόλος Οrganics όπου η Αργυρώ και ο πατερας της μας ενημέρωσαν για την επιχειρησή τους. Συγκεκριμένα, μας αφηγήθηκαν την ιστορία της ιδρυσής της και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν. Επιπρόσθετα, μας περίγραψαν ολόκληρη την διαδικασια -η οποία είναι αυστηρώς βιολογική- από την συγκομιδή μέχρι να φτάσουν στα χερια των καταναλωτών. Έπειτα, μετά από απαθανάτιση των στιγμών αυτών με φωτογραφίες και ένα μικρό διάλειμμα για ξεκούραση και φαγητό κατευθυνθήκαμε προς την Ιερά Μονή της Αγιάς Σκέπης όπου μας ενημερωσαν για την ιστορία του μοναστηριού.

Πληροφορίες για το Μyrovolos Organics:

H οικογενειακή αυτή επιχείρηση -έδρα της οποίας ειναι το Χαλκειός- δραστηριοποιείται στο χώρο των αρωματικων φυτών και βοτάνων.  Λειτουργεί απο τον Οκτώβριο του 2015 με πρωτοβουλία της εικοσιεξάχρονης Αργυρώ Κουτσουράδη, η οποία αφου ολοκληρωσε τις πτυχιακες και μεταπτυχιακες σπουδες στην Γεωπονία επέστρεψε στον τοπο της για να ξεκινήσει τις δικές της καλλιέργειες. Έτσι, φυτεύονται το 2015 στα κτηματα της οικογενειάς της αρωματικά φυτά και βότανα. Μετά απο δύο χρονια η Myrovolos Organics είναι έτοιμη να βγει στην αγορά.

Αυτή τη στιγμή, η Αργυρώ καλλιεργεί δεκατέσσερα διαφορετικά βότανα και φυτά μεταξύ των οποίων λεβάντα, δεντρολίβανο, φασκόμηλο, θυμάρι, ρίγανη, δυόσμο, κάπαρη, κρίταμο, φλισκούνι, λουίζα και μελισσόχορτο. Τα προϊόντα αυτά κυκλοφόρουν στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα εξάγονται στην Αγγλία, Γαλλία, Φιλανδία, Γερμανία και Ιταλία.

Πληροφορίες για την Ιερά Μονή Αγίας Σκέπης:

Η Ιερά Μονή της Αγίας Σκέπης είναι ένα μοναστήρι για γυναίκες το οποίο ιδρύθηκε στο Χαλκειός το 1935 από τον ιερομόναχο Κορνήλιο του οποίου το κεφάλι υπάρχει μέσα στο χώρο. Τιμάται στο όνομα της Παναγιάς της Σκέπης στις 28 Οκτωβριου.

Σχολιάστε

Top