Ποιο είναι τελικό προϊόν από την ανακύκλωση ελαστικών;

Από την διαδικασία της ανακύκλωσης των παλαιών ελαστικών προκύπτουν:

ΛΙΝΟ ΕΛΑΣΤΙΚΟΥ:
Ο διαχωρισμός του λινού απ’ τα ελαστικά γίνεται βαρητικά με χρήση αέρα. Το ανακυκλωμένο λινό που προκύπτει μπορεί να πωληθεί και να χρησιμοποιηθεί για διάφορους σκοπούς, όπως για παράδειγμα ως καύσιμο στην ασβεστοποιία αντικαθιστώντας το πετρέλαιο καύσης.

ΣΥΡΜΑ:
Τα ελαστικά περιέχουν ατσάλι σε διάφορα ποσοστά. Έτσι κατά τη διαδικασία επεξεργασίας των μεταχειρισμένων ελαστικών γίνεται διαχωρισμός του ατσαλιού με την χρήση ισχυρών μαγνητών. Το προϊόν που προκύπτει, δηλαδή το ανακυκλωμένο ατσάλι, μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί στην χαλυβουργική βιομηχανία.

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΠΛΑΚΙΔΙΑ

Τα ελαστικά πλακίδια χρησιμοποιούνται στην κατασκευή δαπέδων ασφαλείας καθώς αποτελούν την άριστη λύση για προστασία από τις πτώσεις. Για τον λόγο αυτό τοποθετούνται συνήθως σε σημεία συνάθροισης παιδιών όπως παιδικές χαρές, αθλητικές και ψυχαγωγικές εγκαταστάσεις, γυμναστήρια, παιδικοί σταθμοί και κατασκηνώσεις, αποθήκες.

Αποτελούνται από συμπιεσμένους ανακυκλωμένους κόκκους ελαστικού και κόλλα υψηλής αντοχής. Διακρίνονται σε διάφορα χρώματα και μεγέθη. Η κατασκευή τους τα κάνει εύκολα στην τοποθέτηση τους . Έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής και μια σειρά από πλεονεκτήματα που τα κατατάσσουν στην πρώτη θέση για την επιλογή ενός ασφαλούς και ανθεκτικού δαπέδου. Είναι εύκολα στην χρήση τους, απορροφούν κάθε είδους κραδασμό, έχουν μεγάλη αντοχή στην θερμότητα και στην υγρασία και καθαρίζονται εύκολα.

εικόνα: https://www.brief.com.cy/oikonomia/kypros/giati-nosei-i-diaheirisi-palaion-elastikon-aytokiniton

 

Σχολιάστε