Γιατί η επαναχρησιμοποίηση (Reuse) είναι τόσο σημαντική;

Ποια είναι τα περιβαλλοντικά οφέλη της επαναχρησιμοποίησης;

Τα οφέλη της επαναχρησιμοποίησης, της ανταλλαγής και δωρεάς αντικειμένων!

- Βοηθάνε στην εξοικονόμηση χρημάτων που θα δίνονταν για την αγορά νέων αγαθών.

- Παρατείνουν τον χρόνο ζωής των αντικειμένων.

- Μειώνουν τον όγκο των σκουπιδιών και αποσυμπιέζουν το σύστημα δια-χείρισης απορριμμάτων ενός δήμου ή μίας κοινότητας.

- Μειώνουν την ανάγκη για χρήση φυσικών πόρων προς παραγωγή νέων υλικών.- Ευνοούν τη γνωριμία ανθρώπων που μοιράζονται ίδιες αξίες.

- Δίνουν τη δυνατότητα σε πολίτες και φορείς να αποκτήσουν αγαθά που ειδάλλως δεν θα μπορούσαν να αγοράσουν.

- Ευνοούν τη δημιουργικότητα, την ευρηματικότητα και τη φαντασία μας, ενώ μας κάνουν να νιώθουμε υπερήφανοι όταν μεταποιούμε ή ανταλλάσσουμε κάτι;

Ποια είναι τα κοινωνικά οφέλη της επαναχρησιμοποίησης;

Εκτός της προστασίας του περιβάλλοντος, η ανακύκλωση των ηλεκτρικών συσκευών έχει ως αποτέλεσμα πολλά οικονομικά οφέλη για τους πολίτες. Και καθώς η ανακύκλωση επεκτείνεται, αυτά γίνονται σημαντικότερα.

 

» data-mce-href=»http://www.electrocycle.gr/sites/default/files/grassmini.jpg»>

Ειδικότερα, μέσω της ανακύκλωσης των ηλεκτρικών συσκευών ελαφρύνεται το κόστος αποκομιδής και μεταφοράς προς τους Χ.Υ.Τ.Α.

Οι κατασκευαστές που παράγουν προϊόντα σε μεγάλο βαθμό από ανακυκλωμένα υλικά έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν το κόστος παραγωγής των προϊόντων τους, καθώς μειώνουν τις ανάγκες τους σε πρώτες ύλες και ενεργειακές πηγές, σε εξοπλισμό και εγκαταστάσεις Μακροπρόθεσμα, χαμηλότερο κόστος για τη βιομηχανία σημαίνει χαμηλότερες τιμές για τους καταναλωτές.

Επιπροσθέτως, η ανάπτυξη της ανακύκλωσης σημαίνει αύξηση των θέσεων απασχόλησης, που ειδικά για τον κλάδο της ανακύκλωσης ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού στη χώρα μας αριθμούν σε περισσότερες από 1.000.

 

Σχολιάστε