Keşkül

.Το κεσκιούλ είναι ένα σχετικά εύκολο, πολίτικο επιδόρπιο, πολύ κρεμώδες και πολύ αρωματικό! Στην Πόλη θα το βρείτε και έτοιμο στα σουπερμάρκετ, σε φακελάκια, όπως έχουμε εδώ τις άνθος αραβοσίτου.

Τι χρειαζόμαστε:

1 λίτρο γάλα, 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη (όχι πολύ μεγάλο!), 2 κρόκους αυγών, 1/2 ποτήρι ινδοκάρυδο, 1 ποτήρι νερό, 10 γεμάτες κουταλιές σούπας ρυζάλευρο (θα το βρείτε σε όλα τα σουπερμάρκετ, στο ράφι με τις παιδικές τροφές), 1 κουταλιά σούπας βούτυρο καλής ποιότητας,

1 κουταλάκι του τσαγιού εσάνς αμυγδάλου, τριμμένο φιστίκι και ινδοκάρυδο για το πασπάλισμα

 

Πώς το φτιάχνουμε:

1.

Ζεσταίνουμε καλά το γάλα σε μια κατσαρόλα (όχι να βράσει πολύ), μαζί με τη

ζάχαρη και το βούτυρο.

2.

Ανακατεύουμε στο ποτήρι με το νερό, το ρυζάλευρο και τους κρόκους καλά

καλά. Μέσα στο ίδιο ποτήρι ρίχνουμε την καρύδα και ανακατεύουμε.

3.

Αδειάζουμε το ποτήρι στο ζεστό γάλα και σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε

συνεχώς ζωηρά μέχρι να πήξει (προσοχή, ρυζάλευρο από ρυζάλευρο διαφέρει,

γι΄ αυτό γράφω 3

-

10 κουταλιές! Μια μάρκα ρυζάλευρου χρειαζόταν μόνο 3

κουταλιές για να μου πήξει, ενώ μια άλλη 10! Δεν ξέρω πού οφείλεται αυτό,

πάντως μην το φοβηθείτε. Ξεκινήστε με 3 και αν βλέπετε ότι η κρέμα δεν

πήζει, προσθέστε σε λίγο γάλα κι άλλο ρυζάλευρο και ρίξτε το στην κατσαρόλα

ανακατεύοντας, μέχρι να πήξει. Βέβαια, να έχετε υπόψιν σας ότι η κρέμα αυτή

δεν γίνεται υπερβολικά πηχτή).

4.

Αφού πήξει ελαφρά η κρέμα, αποσύρουμε απ’τη φωτιά και ρίχνουμε την εσάνς

αμυγδάλου ανακατεύοντας απαλά.

5.

Μοιράζουμε σε μπωλάκια ή σε πιάτα βαθιά, ή σε ένα μεγάλο μπωλ και

αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. Το αποθηκεύουμε στο ψυγείο.

6.

Όταν είναι να το σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με τριμμένη καρύδα και φιστίκι (ή

ένα απ’τα δύο)

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν δε σας αρέσει η καρύδα μέσα στην κρέμα, μπορείτε να την αντικαταστήσετε με ίση ποσότητα τριμμένου αμυγδάλου σε σκόνη.

 

Πηγή: διαδίκτυο

Επιμέλεια: Κινεβυζίδης Φίλιππος

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης