ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Όπως γνωρίζουμε όλοι, το καλοκαίρι υπήρξαν πολλές πυρκαγιές στη χώρα μας. Πολλοί άνθρωποι όμως, αγνοούν το πόσο επηρέασε αυτό τη χώρα μας και τι ζημιές προκάλεσε.

Αρχικά, χρειάστηκαν χρήματα για την αγορά ή ενοικίαση νέων πυροσβεστικών, ελικοπτέρων και αεροπλάνων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των χρημάτων από το ταμείο του κράτους, σε μια σχετικά δύσκολη περίοδο. Ακόμα, η πυρκαγιά έκαψε πολλά δέντρα με αποτέλεσμα τη μείωση του οξυγόνου στις συγκεκριμένες περιοχές. Επίσης, πολλοί κάτοικοι σε αυτές τις περιοχές εύχονται για έναν ήπιο χειμώνα καθώς δεν υπάρχουν δέντρα κοντά στον οικισμό τους με αποτέλεσμα να προκαλούνται πλημμύρες. Είναι δύσκολο να ξαναδημιουργηθεί το δάσος σ΄ αυτές τις περιοχές, καθώς χρειάζονται πάνω από δέκα χρόνια, για να μεγαλώσουν τα δέντρα. Τέλος επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τη χλωρίδα και την πανίδα της κάθε περιοχής.

Κατά τη γνώμη μου είναι τόσο θλιβερό να βλέπω τη χώρα μου σ΄ αυτήν την κατάσταση. Λυπάμαι τους πυροσβέστες που κάθε χρόνο δίνουν μάχη με τη φωτιά για εμάς!

Επιμέλεια: Νέος Αλέξης

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης