Το Κοινωνικό Δίλημμα

Όλοι ερχόμαστε σε επαφή εδώ και πολλά χρόνια με τα ΜΜΕ.. όμως έχεις σκεφτεί ποτέ γιατί σου λένε ότι είναι επικίνδυνο;

Το Κοινωνικό Δίλημμα είναι μια αμερικανική ταινία του έτους 2020 (δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ ) και μας δείχνει πώς ο σχεδιασμός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης καλλιεργεί έναν εθισμό, χειραγωγεί τις απόψεις, τα συναισθήματα και τη συμπεριφορά των ανθρώπωνκαι διαδίδει θεωρίες συνωμοσίας αλλά και παραπληροφόρησης, για να μεγιστοποιήσει το κέρδος. Η ταινία εξετάζει επίσης το θέμα της επίδρασηςτων μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην ψυχική υγεία(συμπεριλαμβανομένης της ψυχικής υγείας των εφήβωνκαι των αυξανόμενων ποσοστών αυτοκτονιών εφήβων).

Η ταινία περιλαμβάνει συνεντεύξεις με πολλούς πρώην υπαλλήλους, στελέχη και άλλους επαγγελματίες από κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίαςκαι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook, το Google, το Twitterκαι η Mozilla. Αυτοί οι ερωτηθέντες βασίζονται στις πρωταρχικές τους εμπειρίες στις εταιρείες τους για να συζητήσουν πώς τέτοιες πλατφόρμες έχουν προκαλέσει αρνητικές προβληματικές κοινωνικές, πολιτικές και πολιτιστικές συνέπειες. Ορισμένοι από τους ερωτηθέντες πληρούν τις προϋποθέσεις ότι οι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης και οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας έχουν προσφέρει κάποια θετική αλλαγή και για την κοινωνία. Αυτές οι συνεντεύξεις παρουσιάζονται μαζί με σεναριακές δραματοποιήσεις του εθισμού ενός εφήβου στα social media.

Άμα ενδιαφέρεσαι για την ταινία που σου πρότεινα, μπορείς να την δεις στο Netflix .Μην ξεχάσεις να πάρεις κανένα πατατάκι, κανένα pop corn ,καμιά pizza ή καμιά σοκολατίτσα …γιατί η ταινία διαρκεί περίπου 90 λεπτά και έχει αρκετές πληροφορίες οπότε να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά!

Πηγή: wikipedia

Επιμέλεια: Φαρμάκη Κάτια

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης