2016: Τα high-end PC επιστρέφουν

 pc

   Το PC gaming αναμένεται να γίνει περισσότερο ενδιαφέρον το 2016 και μαζί με αυτό αναμένεται να αναθερμανθεί η αγορά για τα υψηλών προδιαγραφών συστήματα.

Αυτό που θα κάνει τη διαφορά το 2016 στο PC gaming είναι η εικονική πραγματικότητα. Τα συστήματα VR θα κάνουν περισσότερο επιτακτική την ανάγκη για ισχυρότερα μηχανήματα, ή έστω για την αναβάθμιση των υπαρχόντων σε βασικά τους υποσυστήματα, όπως είναι οι κάρτες γραφικών, για παράδειγμα. Τα 90fps είναι το νέο σημείο αναφοράς για το 2016.

Ο Chet Faliszek της Valve έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter ότι «χάρις στο VR θα υπάρξει μία «αναζωπύρωση» στα high-end PC για το σπίτι».

Η Nvidia υπολογίζει ότι αυτή τη στιγμή μόνο 13 εκατομμύρια PC παγκοσμίως είναι ικανά να τρέξουν παιχνίδια VR. Το ποσοστό τους είναι μικρότερο από το 1% από τα 1,43 δισεκατομμύρια PC για οικιακούς χρήστες που θα είναι διαθέσιμα το 2016, σύμφωνα με την Gartner.

Όμως, δεν είναι βέβαιο ότι αρκετοί χρήστες θα σπεύσουν να κάνουν αναβαθμίσεις και για το λόγο αυτό, τόσο η Nvidia όσο και η AMD προετοιμάζονται όσο τα δυνατό καταλληλότερα σε επίπεδο software –βλέπε drivers- για να είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν σε ενδεχόμενο θετικό «ξέσπασμα» της αγοράς το 2016.

AMD dual Fiji GPU

Η AMD ειδικότερα έχει αναβάλει την παρουσίαση των νέων της προϊόντων για αρκετούς μήνες, όπως της νέας dual Fiji-GPU κάρτας αναμένοντας την αγορά να ωριμάσει. Εν τω μεταξύ, η AMD έχει λανσάρει τη νέα σουίτα της Radeon Software Crimson.

HTC Vive

Σε ό,τι αφορά το VR hardware, το HTC Vive, στο οποίο συμμετέχει η Valve, αναμένεται τον Απρίλιο, ενώ το Oculus Rift αναμένεται να κάνει την εμφάνιση του μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2016.
Τέλος, τo σύστημα VR της Sony αναμένεται να έχει και αυτό τον δικό του ρόλο στην ανάπτυξη των high-end PC μέσα στο 2016, έστω και αν λειτουργεί ως αντίβαρο σε πλαίσια αυστηρά εμπορικά.

Πηγή: e-pcmag.com

  Θοδωρής  Βλαστέλλης

Σχολιάστε

Top