Τρία ζεστά ροφήματα για το χειμώνα

93ad93fbbf8547139a67e18239a343e4

Μια από τις καλύτερες “συντροφιές” για τις κρύες ημέρες του χειμώνα, αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα φλιτζάνι ζεστό αφέψημα ή έγχυμα από το αγαπημένο μας βότανο. Ένα «δυνατό» ρόφημα με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά θα σε τονώσει και ταυτόχρονα θα σε ζεστάνει μετά από μία δύσκολη μέρα στη δουλειά. Φόρεσε το ζεστό σου πουλόβερ και ετοιμάστε παρέα με τις φίλες σου λαχταριστά ροφήματα – αντίδοτα στο κρύο – μαζί με νόστιμα κουλουράκια και κέικ. Και κάπως έτσι τα κρύα απογεύματα του χειμώνα είναι καλοδεχούμενα.

1. Ζεστό ρόφημα με μήλο, κανέλα και πορτοκάλι

Υλικά:

1/2 λίτρο χυμό μήλου 2 φλ. χυμό πορτοκάλι 2 κ.σ. κόκκινες καραμέλες κανέλλας 1 κ.γ. φρέσκο πιπέρι 2,5 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση:

-Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε τον χυμό μήλου, τις καραμέλες κανέλας, τον χυμό πορτοκαλιού και το πιπέρι. -Μόλις βράσει το μείγμα μειώνετε τη θερμοκρασία και αφήνετε να σιγοβράσουν για 5 ακόμα λεπτά. -Σουρώνετε. Ρίχνετε το μέλι και ανακατεύετε. Το ρόφημα σερβίρεται ζεστό!

 

2. Ρόφημα με μπανάνες και νιφάδες βρώμης

bananes-me-nifades-vromis

Yλικά:

1 λίτρο γάλα φρέσκο 3 κουτ. σούπας νιφάδες βρώμης 2 κουτ. μέλι 10 σπόρους κάρδαμο 1 ξύλο κανέλλας 30 γρ. τσιπς μπανάνας ½ κ. γ. καρύδι ψίχα σπασμένη ½ κ. γ. αμυγδαλόψιχα άψητη και χωρίς αλάτι

Εκτέλεση:

-Σε βαθύ σκεύος ρίξτε το γάλα μαζί με το κάρδαμο και το ξύλο κανέλας και βράστε έως ότου «βγουν» τα αρώματα. -Προσθέστε τα τσιπς μπανάνας και τους ξηρούς καρπούς και συνεχίστε το βρασμό σε μέτρια φωτιά. -Συμπληρώστε τις νιφάδες βρώμης και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένας ρευστός χυλός. -Σερβίρετέ το ζεστό και γαρνίρετε την κάθε κούπα ή το μπολ με λίγα κουάκερ. (Συνταγή: homefood.gr)

 

3. Δυναμωτικό ρόφημα μπισκότου

biscuits

Υλικά:

1 πακέτο πτι μπερ 1 λίτρο γάλα (4 κούπες) 480 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (ψιλοκομμένη ή σε σταγόνες) 4 κ.σ. κονιάκ 8 κ.γ. κακάο σκόνη

Εκτέλεση:

-Ζεσταίνετε το γάλα μέχρι να κάψει. -Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τη σοκολάτα, ανακατεύοντας καλά μέχρι να λιώσει. -Συμπληρώνετε με το κακάο και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Τελευταίο προσθέτετε το κονιάκ. -Πριν το σερβίρετε, ζεσταίνετε ξανά όλο το μίγμα. -Γεμίζετε γυάλινα ποτήρια του κονιάκ με τη ζεστή σοκολάτα και πασπαλίζετε με τριμμένο μπισκότο. (Συνταγή: papadopoulou.gr)

  Από την μαθήτρια Κλαδίτη Ταξιαρχούλα της Α΄τάξης

Σχολιάστε

Top