Η συνταγή του μήνα
Cheese cake ψυγείου με σοκολάτα
Συστατικά
Για τη γέμιση:
- 200 γρ σοκολατένια μπισκότα
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 50 γρ κουβερτούρα λιωμένη
- 100 γρ βούτυρο λιωμένο
Για τη βάση:
- 250 γρ κουβερτούρα λιωμένη και σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
- 170 γρ άχνη ζάχαρη
- 700 γρ τυρί κρέμα
- 60 ml κρέμα γάλακτος
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για τη διακόσμηση: :
- 50 γρ κουβερτούρα λιωμένη και αν θέλουμε έξτρα κομματάκια για σερβίρισμα
Εκτελεση
- Για τη βάση: Περνάμε τα μπισκότα, τη ζάχαρη και τη σοκολάτα από το μούλτι. Προσθέτουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε κι αυτό. Το μείγμα θα μοιάζει με άμμο.
- Aδειάζουμε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση 25 εκ διαμέτρου. Με τη βοήθεια ενός ποτηριού στρώνουμε καλά τον πάτο της φόρμας. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο.
- Για τη γέμιση: Στο μίξερ με το σύρμα χτυπάμε το τυρί κρέμα για 2 λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κρέμα και τη βανίλια.
- Τέλος, προσθέτουμε τη σοκολάτα και χτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουμε μια όμορφη αφράτη κρέμα. Αδειάζουμε προσεκτικά τη γέμιση μέσα στην φόρμα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες.
- Σερβίρουμε σε κομμάτια, γαρνίροντας με λιωμένη σοκολάτα και αν θέλουμε και επιπλέον σοκολάτα σε κομματακια
Από την Αναστασία Ασημίνου και Ελευθερία Θεοδωρίδου της Α΄τάξης
Σχολιάστε
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.