Η συνταγή του μήνα

804267CHEESECAKE_large

Cheese cake ψυγείου με σοκολάτα

Συστατικά

Για τη γέμιση:

  • 200 γρ σοκολατένια μπισκότα
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 50 γρ κουβερτούρα λιωμένη
  • 100 γρ βούτυρο λιωμένο

Για τη βάση:

  • 250 γρ κουβερτούρα  λιωμένη και σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 170 γρ άχνη ζάχαρη
  • 700 γρ τυρί κρέμα
  • 60 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για τη διακόσμηση: :

  • 50 γρ κουβερτούρα λιωμένη και αν θέλουμε έξτρα κομματάκια για σερβίρισμα

Εκτελεση

  • Για τη βάση: Περνάμε τα μπισκότα, τη ζάχαρη και τη σοκολάτα από το μούλτι. Προσθέτουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε κι αυτό. Το μείγμα θα μοιάζει με άμμο.
  • Aδειάζουμε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση 25 εκ διαμέτρου. Με τη βοήθεια ενός ποτηριού στρώνουμε καλά τον πάτο της φόρμας. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο.
  • Για τη γέμιση: Στο μίξερ με το σύρμα χτυπάμε το τυρί κρέμα για 2 λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κρέμα και τη βανίλια.
  • Τέλος, προσθέτουμε τη σοκολάτα και χτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουμε μια όμορφη αφράτη κρέμα. Αδειάζουμε προσεκτικά τη γέμιση μέσα στην φόρμα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες.
  • Σερβίρουμε σε κομμάτια, γαρνίροντας με λιωμένη σοκολάτα και αν θέλουμε και επιπλέον σοκολάτα σε κομματακια

Από την Αναστασία Ασημίνου και Ελευθερία Θεοδωρίδου της Α΄τάξης

Σχολιάστε

Top