Τι θα φάμε σήμερα;

γιορτη γυναικας

Ένα νοστιμότατο και εύκολο πιάτο σας προτείνουμε  για αυτή τη φορά: Στραπατσάδα με μελιτζάνες, ντομάτα και φέτα

Πρόκειται για ένα πανεύκολο γεύμα, έτοιμο σε μισή ώρα, με τα πλούσια αρώματα της ελληνικής γαστρονομίας.

Υλικά

8 αβγά, κατά προτίμηση βιολογικά.

1 μελιτζάνα φλάσκα, σε κύβους 1 εκ.

3 μέτριες ντομάτες, σε κυβάκια.

1 σκελίδα σκόρδου, καθαρισμένη και ελαφρώς κοπανισμένη.

200 γρ. φέτα σκληρή, θρυμματισμένη.

1/2 φλιτζ. τσαγιού φύλλα βασιλικού ή δυόσμου ή μαϊντανού, ψιλοκομμένα.

50 ml ελαιόλαδο.

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για περίπου 1/2 λεπτό, ίσα να αρωματίσει το λάδι.

Πετάμε το σκόρδο, ρίχνουμε τη μελιτζάνα και σοτάρουμε για περίπου 1/2 – 1 λεπτό, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς. Προσθέτουμε τη ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε, δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 6 – 8 λεπτά, έως ότου εξατμιστούν τα πιο πολλά υγρά. Ρίχνουμε το μυρωδικό και ένα-ένα τα αβγά, και με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε απαλά, ώστε να σπάσουμε περίπου τους μισούς κρόκους και να αναμειχθούν τα ασπράδια με τα υπόλοιπα υλικά.

Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 3 – 4 λεπτά μέχρι να πήξει η στραπατσάδα. Προσθέτουμε τη φέτα, σκεπάζουμε με καπάκι (αν έχει το τηγάνι μας, αλλιώς βάζουμε ένα καπάκι από μεγάλη κατσαρόλα) και σβήνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε το τηγάνι πάνω στην εστία για 2 λεπτά, ώστε να «ψηθούν» καλά τα αβγά και να μισολιώσει το τυρί. Σερβίρουμε συνοδεία πράσινης σαλάτας και ψωμιού.

Στο ποτήρι μας: Λευκά κρασιά, όπως Ρομπόλα, Sauvignon Blanc, Ροδίτη και Σαββατιανό.

Από την μαθήτρια της Α΄τάξης Κλαδίτη Ταξιαρχούλα

Σχολιάστε

Top