Τι θα φάμε σήμερα;
Ένα νοστιμότατο και εύκολο πιάτο σας προτείνουμε για αυτή τη φορά: Στραπατσάδα με μελιτζάνες, ντομάτα και φέτα
Πρόκειται για ένα πανεύκολο γεύμα, έτοιμο σε μισή ώρα, με τα πλούσια αρώματα της ελληνικής γαστρονομίας.
Υλικά
- 8 αβγά, κατά προτίμηση βιολογικά.
- 1 μελιτζάνα φλάσκα, σε κύβους 1 εκ.
- 3 μέτριες ντομάτες, σε κυβάκια.
- 1 σκελίδα σκόρδου, καθαρισμένη και ελαφρώς κοπανισμένη.
- 200 γρ. φέτα σκληρή, θρυμματισμένη.
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού φύλλα βασιλικού ή δυόσμου ή μαϊντανού, ψιλοκομμένα.
- 50 ml ελαιόλαδο.
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Διαδικασία
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για περίπου 1/2 λεπτό, ίσα να αρωματίσει το λάδι.
Πετάμε το σκόρδο, ρίχνουμε τη μελιτζάνα και σοτάρουμε για περίπου 1/2 – 1 λεπτό, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς. Προσθέτουμε τη ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε, δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 6 – 8 λεπτά, έως ότου εξατμιστούν τα πιο πολλά υγρά. Ρίχνουμε το μυρωδικό και ένα-ένα τα αβγά, και με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε απαλά, ώστε να σπάσουμε περίπου τους μισούς κρόκους και να αναμειχθούν τα ασπράδια με τα υπόλοιπα υλικά.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 3 – 4 λεπτά μέχρι να πήξει η στραπατσάδα. Προσθέτουμε τη φέτα, σκεπάζουμε με καπάκι (αν έχει το τηγάνι μας, αλλιώς βάζουμε ένα καπάκι από μεγάλη κατσαρόλα) και σβήνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε το τηγάνι πάνω στην εστία για 2 λεπτά, ώστε να «ψηθούν» καλά τα αβγά και να μισολιώσει το τυρί. Σερβίρουμε συνοδεία πράσινης σαλάτας και ψωμιού.
Στο ποτήρι μας: Λευκά κρασιά, όπως Ρομπόλα, Sauvignon Blanc, Ροδίτη και Σαββατιανό.
Από την μαθήτρια της Α΄τάξης Κλαδίτη Ταξιαρχούλα
Σχολιάστε
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.