6 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Σχολικού Εκφοβισμού

διαδικτυο1

Επί τη ευκαιρία της Παγκόσμιας ημέρας κατά του σχολικού εκφοβισμού, οι Γ΄και Α΄τάξεις του Γυμνασίου μας πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας της Αγίας Παρασκευής και παρακολούθησαν θεατρική παράσταση σχετική με το θέμα. Αναλυτικότερα η θεατρική παράσταση «Το μικρό πόνι», την οποία διοργάνωσε το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς  είχε ως στόχο να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές στο ζήτημα της σχολικής βίας, που τα τελευταία χρόνια παίρνει σοβαρές διαστάσεις.

εκφοβισμός1

Πρόκειται για ένα έργο επίκαιρο, γραμμένο το 2016 από τον βραβευμένο Ισπανό συγγραφέα PacoBezerra, εξερεύνηση στις ευθύνες και στα αίτια του εκφοβισμού, εμπνευσμένο από αληθινά περιστατικά. Η σχέση ενός ζευγαριού δοκιμάζεται όταν ο δεκάχρονος γιος τους επιλέγει να πάει στο σχολείο κρατώντας μια τσάντα που έχει φιγούρες από την αγαπημένη του σειρά κινουμένων σχεδίων. Το αγόρι πληρώνει το τίμημα, καθώς ξεσπάει εναντίον του ένα κύμα λεκτικής και σωματικής βίας, ενώ οι γονείς έρχονται αντιμέτωποι με αλήθειες που δεν έχουν ειπωθεί ποτέ.
Έπαιξαν οι ηθοποιοί Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος και  Ρηνιώ Κυριαζή σε σκηνοθεσία της Σοφίας Καραγιάννη και μετάφραση της Μαρίας Χατζηεμμανουήλ. ενώ η διάρκεια του έργου ήταν 80΄λεπτά.

εκφοβισμός1

 

Από τον μαθητή της Β΄τάξης Λαμπρινό Λεωνίδα

Σχολιάστε

Top