Η συνταγή του μήνα: Ροφήματα του Χειμώνα

bananes-me-nifades-vromis

Ζεστό τσάι με γάλα και μυρωδικά

Υλικά για 4 κούπες

8 σπόρια κάρδαμο

8 γαρίφαλα

4 κόκκοι μαύρο πιπέρι

2 ξυλάκια κανέλας

1 κομμάτι 2.5 εκ. τζίντζερ τριμμένο

2 φλυτζάνια γάλα

4 σακουλάκια μαύρο τσάι

Εκτέλεση

Χτυπάς στο γουδί το κάρδαμο, το γαρίφαλο και το μαύρο πιπέρι και ρίχνεις το μείγμα σε ένα κατσαρολάκι, μαζί με τα ξυλάκια κανέλας, το τζίντζερ, το γάλα και 2 κούπες νερό. Ανακατεύεις και βράζεις καλά το μείγμα σε μέτρια φωτιά· μόλις πάρει μια βράση, βγάζεις την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνεις τα σακουλάκια τσαγιού για 10 λεπτά, στραγγίζεις και είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Μπορείς να προσθέσεις αν θέλεις ζάχαρη ή μέλι.

 

Ζεστός μηλίτης

 

Υλικά

1 πορτοκάλι

2 λίτρα μηλίτη (όχι χυμό μήλου)

2 κ.σ μέλι

5 κόκκους μπαχάρι (σαν αυτό που βάζεις στον κιμά για τα μακαρόνια)

6 γαρίφαλα

Μια πρέζα μοσχοκάρυδο

1 κομμάτι 2.5 εκ. τζίντζερ τριμμένο

8 ξυλάκια κανέλας

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζεις αρχικά το πορτοκάλι προσεκτικά με ένα μαχαίρι σε μακριές λωρίδες και το ρίχνεις σε ένα κατσαρολάκι, στο οποίο ζεσταίνεις (Προσοχή, ΔΕΝ βράζεις) το μηλίτη, το μέλι, το μπαχάρι, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο και το τζίντζερ για 30 λεπτά. Μόλις ετοιμαστεί σερβίρεις με κουτάλα.

 

Από τις μαθήτριες τις Γ΄ τάξης Κάιτατζη Αντιγόνη και Χτενέλλη Αγγελική

Σχολιάστε

Top