Χριστουγεννιάτικες ταινίες που πρέπει να δείτε!!

Home-Alone-2-Biggest-Christmas-tree

Οι καλύτερες χριστουγεννιάτικες ταινίες

 

ImageHandler

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και σας παρουσιάζουμε τις καλύτερες ταινίες που πρέπει να δείτε για να μπείτε στο κλίμα των ημερών
The Polar Express (2004)
Ένα δύσπιστο αγόρι επιβιβάζεται στο τραίνο που οδηγεί στον Βόρειο Πόλο. Cgi υπερπαραγωγή του Robert Zemeckis με τον Tom Hanks να υποδύεται 8 ρόλους, από το ίδιο το αγόρι έως τον Άγιο-Βασίλη!

 Bad Santa (2003)
Σπάνιο επιτυχημένο μείγμα κωμωδίας, δράματος και περιπέτειας, αυτή η απολαυστική ταινία του Terry Zwigoff θέλει δύο αλκοολικούς απατεώνες να σχεδιάζουν την επόμενη “δουλειά” τους μεταμφιεσμένοι σε Άγιο-Βασίλη και Ξωτικό, έως ότου ένα παιδάκι που πιστεύει πως είναι αληθινοί θα ανατρέψει όλα τα σχέδια τους. Κυνικό και περίεργο καταφέρνει να “πιάσει” το εορταστικό κλίμα καθώς παρακολουθείς την ωρίμανση και μεταστροφή του χαρακτήρα που υποδύεται εξαιρετικά ο Billy Bob Thornton.

The Santa Clause (1994)
Ο χαρακτήρας του Tim Allen σκοτώνει (!) κατά λάθος τον Άγιο-Βασίλη και υποχρεώνεται να πάρει τη θέση του. Δραμεντί που βλέπεται κάποιο εορταστικό μεσημέρι και μάλιστα συνεχίστηκε με ακόμα δυο ταινίες.

How The Grinch Stole Christmas (2000)
Ο Jim Carrey υποδύεται αυτό το υποχθόνιο πλάσμα που σχεδιάζει να κλέψει όλα τα δώρα και να καταστρέψει τα Χριστούγεννα. Η ταινία του Ron Howard δεν προσφέρει κάτι συγκλονιστικό, αλλά όλοι μας κάπου την έχουμε δει. Απευθύνεται κυρίως στο νεανικό κοινό.

 The Nativity Story (2006)
Η ιστορία της γνωριμίας της Μαρίας με τον Ιωσήφ, η γέννηση του Ιησού, το ταξίδι προς τη Βηθλεέμ. Τίμια προσπάθεια αναπαράστασης των Βιβλικών Γραφών. Δεν υπάρχουν πολλές τέτοιου είδους ταινίες, πολύ απλά διότι είναι δύσκολο να γυριστούν. Η Catherine Hardwicke καταφέρνει ό,τι καλύτερο μπορεί.

Rise of the Guardians (2013)
Όχι αποκλειστικά χριστουγεννιάτικη, αυτή η περιπέτεια φαντασίας βρίσκει ήρωες όπως ο Άγιος-Βασίλης, ο Πασχαλινός Λαγός κλπ να ενώνουν τις δυνάμεις τους για να υπερνικήσουν μια σκοτεινή δύναμη που απειλεί να κλέψει όλα τα παιδικά όνειρα. Τρομερό animation, αχαλίνωτη δράση, συμπαθητικοί χαρακτήρες προσφέρουν διασκέδαση στο μάξιμουμ για όλα τα ελεύθερα πνεύματα.

Scrooged (1988)
Σε μια μοντέρνα μεταφορά της κλασσικής ιστορίας ο Scrooge αντικαθίσταται από έναν εγωιστή, κυνικό τηλεοπτικό μεγαλοπαραγωγό που θα δεχθεί την επίσκεψη των τριών φαντασμάτων. Ιδανικός για το ρόλο ο Bill Murray δίνει σάρκα και οστά σε έναν απολαυστικό αντιήρωα. Μια ταινία που ξαναβλέπεται ευχάριστα όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Elf (2003)
Ο Buddy (Will Ferrell) είναι ένα ορφανό που μεγάλωσε στον Βόρειο Πόλο νομίζοντας πως είναι ξωτικό! Όταν έρθει η ώρα να ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη προς αναζήτηση της οικογένειας του, αντιμετωπίζει τα πάντα με τόσο διαφορετικό και αθώο τρόπο, ενώ φυσικά δεν λείπουν οι σκανταλιές και οι παρεξηγήσεις. Αναζωογονητικά χιουμοριστική ταινία με αστεία που προορίζονται για όλες τις ηλικίες.

Home alone / Μόνος στο Σπίτι (1990)

03431723

Ο Kevin McCallister, ένα οχτάχρονο αγόρι ξυπνάει και βρίσκει τη Χριστουγεννιάτικη ευχή του να γίνεται πραγματικότητα- η μεγάλη οικογένεια του έχει εξαφανιστεί (οι γονείς και τα αδέρφια του πηγαίνουν διακοπές στη Παρίσι) και έτσι μένει μόνο του στο σπίτι. Το πολυμήχανο αγόρι παίρνει θάρρος από την ελευθερία του και αρχίζει να το διασκεδάζει, όμως τα πράγματα δισκολεύουν, όταν δύο αδέξιοι διαρρήκτες προσπαθούν να παραβιάσουν το σπίτι του, αντιμετωπίζοντας τους με περίτεχνες, βλακώδεις και αστείες παγίδες…

Πηγή :

http://www.protothema.gr/city-stories/article/432995/oi-kaluteres-hristougenniatikes-tainies/

Επιμέλεια:  Σταματής Ανδρέας – Παπατζιάμος Θανάσης

Σχολιάστε

Top