ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

11-3

        Η Ρόδος, το νησί των Ιπποτών είναι ένα από τα ομορφότερα νησιά της Ελλάδας. Κάθε άνθρωπος που έρχεται να την επισκεφτεί θαμπώνεται από την ξεχωριστή ομορφιά της. Το νησί αυτό πλημμυρισμένο καθημερινά από τις ακτίνες του ήλιου αποκαλείται από πολλούς και νησί του ήλιου. Οι καταγάλανες παραλίες του, τα υπέροχα ηλιοβασιλέματα και τα πανέμορφα δάση προκαλούν μεγάλο θαυμασμό για το νησί. Το κάστρο, χτισμένο από τον 14ο αιώνα είναι ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα κάστρα στον κόσμο. Το εξωτερικό του περιτριγυρισμένο από πελώρια τοιχώματα και το εσωτερικό του με πολλούς ορόφους στολισμένους με διαφορά πολύτιμα αντικείμενα και πολλά ψηφιδωτά μας αφήνει έκπληκτους.

     Οι «Πεταλούδες» είναι μια πανέμορφη κοιλάδα η οποία κάθε άνοιξη γεμίζει με χιλιάδες πεταλούδες της Ρόδου. Αυτό το είδος πεταλούδας που υπαρχει μόνο σε αυτό το νησί, ενθουσιάζει πλήθος κόσμου, καθώς εκείνη την εποχή έρχονται χιλιάδες από αυτές και στολίζουν τα δέντρα της κοιλάδας. Οι Επτά Πηγές είναι ένα μέρος που το επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες. Εκεί υπάρχουν επτά μικρές πηγές που ρέουν γάργαρο νερό. Επίσης, υπάρχει και ένα μικρό τούνελ που όταν μπεις μέσα τρέχει νερό στα πόδια σου. Ακόμη, στο τέλος του τούνελ υπάρχει μια μικρή λιμνούλα στην οποία καταλήγει το νερό.

       Η Ρόδος, επίσης, έχει και μια μικρή ακρόπολη, την ακρόπολη της Λίνδου με φανταστική θέα. Επιπλέον, υπάρχει και η αρχαία Κάμειρος με πετρώματα από παλαιότερες οικιστικές κατασκευές. Ένα άλλο κάστρο που αξίζει να επισκεφτεί κανείς είναι αυτό της Κρητηνίας. Τέλος, το νησί μαγεύει τους τουρίστες με την ξεχωριστή ομορφιά του κάστρου της Ρόδου το βράδυ, όταν τα φώτα του πλημμυρίζουν με ομορφιά τα νερά του λιμανιού της παλιάς πόλης.

Αικατερίνη Παναή

Σχολιάστε

Top