Διαδικασία παραγωγής μελιού

Πίσω από το πολύ ωραίο προϊόν, το μέλι, κρύβεται μία πολύ δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία. Χωρίζεται σε κάποια βήματα τα οποία θα εξηγήσω.

Οι βασικές προϋποθέσεις για την παραγωγή μελιού είναι να υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός, να υπάρχει ένας ικανοποιητικός αριθμός πληθυσμού μελισσών και κυψελών και τέλος ο άνθρωπος που θα ασχοληθεί με αυτή την διαδικασία να έχει εμπειρία πάνω στο αντικείμενο. Καταρχήν οι κυψέλες πρέπει να είναι σε σημείο το οποίο να έχει τα κατάλληλα άνθη και φυτά. Έπειτα θα πρέπει να περάσει κάποιο χρονικό διάστημα για να ξεκινήσει ο λεγόμενος τρύγος, στον οποίο οι μελισσοκόμοι συλλέγουν το μέλι σε μεγάλα δοχεία για να το έχουν αποθηκευμένο για όλο τον χρόνο.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης