Σπιτικά Dumplings

Για τα σπιτικά Dumplings θα χρειαστούμε λίγα συστατικά. Αυτή η συνταγή δεν έχει συγκεκριμένη ποσότητα υλικών διότι ανάλογα για το πόσα άτομα μαγειρεύετε τόσα γραμμάρια θα χρειαστείτε!!!

             Υλικά:  Για το Ζυμάρι 

  1. Αλεύρι
  2. Νερό
  3. 1κ.γ. αλάτι

Υλικά: Για το Γέμισμα

  1. κιμά ( της επιλογής σας)
  2. αλάτι
  3. ρίγανη
  4. Δυόσμο (προαιρετικά)
  5. μαϊντανό
  6. πιπέρι

                              Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε το ζυμάρι μας θα βάλουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και το αλάτι τα ανακατεύουμε και σιγά σιγά ρίχνουμε λίγο νερό άλλα όχι πολύ γιατί θέλουμε το μείγμα μας ίσα ίσα να σφίξη για να μπορέσουμε να το πλάσουμε με τα χέρια μας μόλις ομογενοποιηθεί η μάζα μας τότε θα το χωρίσουμε σε 2 ίσα κομμάτια, μετά θα το τυλίξουμε  με μεμβράνη και θα το βάλουμε στο ψυγείο  για μισή ώρα.Στο γέμισμα θα βάλουμε τον κιμά σε ένα μπολ ύστερα θα ρίξουμε το αλάτι, το πιπέρι, την ρίγανη, τον δυόσμο και τον μαϊντανό και θα το ανακατέψουμε καλά καλά ύστερα θα το σκεπάσουμε και αυτό με μια μεμβράνη και θα το βάλουμε στο ψυγείο μαζί με το ζυμάρι μας( άμα θέλετε μπορείτε να το τηγανίστε λίγο αλλά πριν γεμίσετε την ζύμη με αυτό ο κιμάς πρέπει να είναι κρύος) . Αφού έχει πέραση η μισή ώρα και δούμε ότι το ζυμάρι έχει μαλακώσει από την ξεκούραση τότε παίρνουμε το ένα από τα δύο κομμάτια και το βάζουμε σε τραπέζι με αρκετό χορό έπειτα παίρνουμε το μείγμα και ένα κουταλάκι .Ξετυλίγουμε  το ζυμάρι και το σχηματίζουμε σε μικρά ίσα μπαλάκια, στα μπαλάκια που θα φτιάξουμε  θα βάλουμε τη μεμβράνη από πάνω ξανά γιατί  δεν θέλουμε να σκληρύνουν, παίρνουμε ένα μπαλάκι και αλευρώνουμε την επιφάνεια που θα χρειαστούμε. Παίρνουμε τον πλάστη και ανοίγουμε το ζυμάρι σε μικρό 9 στο μέγεθος ενός πάτο μεγάλου μπουκαλιού κύκλο. ΠΡΟΣΟΧΉ!!! Το ζυμάρι δεν το πιέζουμε από παντού δίνουμε έμφαση στις άκρες θέλουμε το κέντρο να είναι λίγο πιο παχύ από τις άκρες διότι άμα είναι πολύ λεπτό τότε όταν τα τηγανίσουμε και τα βράσουμε τότε κινδυνεύει να σπάσει το  Dumpling μας.!!! Αφού το ανοίξουμε με τον τρόπο αυτό τότε συνεχίζουμε και με τα άλλα, καθένα που ανοίγουμε το σκεπάζουμε με μεμβράνη ή με μια πετσέτα ώστε να μην σκληρύνουν αφού έχουμε ανοίξει τα τυλίγματα των Dumplings παίρνουμε ένα τύλιγμα και λίγο γέμισμα βάζουμε το γέμισμα στο κέντρο και μετά πιέζουμε τις άκρες και να ήμαστε σίγουροι ότι καθώς κλείναμε τις άκρες δεν αφήσαμε αέρα στον κιμά αλλιώς όταν τα βράσουμε νερό θα μπει μέσα και θα ανοίξει.αφού έχουμε φτιάξει το πρώτο Dumpling μας το σκεπάζουμε με την ίδια πετσέτα ή μεμβράνη και ξανακάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα. Αφού έχουμε τελειώσει το τύλιγμα παίρνουμε ένα βαθύ αντικολλιτικό τηγάνι βάζουμε λάδι το αφήνουμε λίγο να ζεσταθεί και προσθέτουμε τα Dumplings με την κάτω μεριά στο τηγάνι δηλαδή την πλευρά που αφήσαμε λίγο πιο παχιά τα αφήνουμε 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά και συνεχώς ελέγχουμε για να μην καούν. Αφού τα τηγανίσουμε τότε προσθέτουμε νερό ίσα ίσα για να καλυφτούν τα Dumplings σχεδόν μέχρι την μέση κλίνουμε το τηγάνι με ένα καπάκι και αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά αφού βράσουν τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο και μετά μπορείτε να φτιάξετε μια συνοδευτική σάλτσα χρησιμοποιώντας υλικά που σίγουρα έχετε σπίτι σας. Για την σάλτσα θα βάλουμε λιγότερο από ένα μισό ποτήρι νερό να ζεσταθεί αλλά όχι να βράσει προσθέτουμε μαϊντανό, ρίγανη και  σάλτσα ντομάτας χαμηλών λιπαρών ή έτυμη  ketchup χαμηλών λιπαρών τα ανακατεύουμε το αφήνουμε να βράσει και έπειτα το σερβίρουμε σε ένα βαθύ πιάτο. Τα Dumplings μας είναι έτοιμα σε αυτή την φάση, καλή σας όρεξη.

Χύκα Ιμέλντα&Τόλη Κατερίνα

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης