ΤΟ ΠΙΟ ……….. ΔΥΣΚΟΛΟ ΜΑΘΗΜΑ

Η Β Γυμνασίου θεωρείται από τους μαθητές δύσκολη τάξη, λόγω της αύξησης του αριθμού των μαθημάτων αλλά και του βαθμού δυσκολίας τους. Στα πλαίσια αυτά πραγματοποιήσαμε μια μικρή έρευνα, ρωτώντας τους μαθητές του τμήματος Β3 ποιο ήταν το μάθημα που τους δυσκολεύει περισσότερο.

Στο παραπάνω ερώτημα απάντησαν 22 από τους 27 μαθητές του τμήματος Β3 που ήταν παρόντες τη μέρα εκείνη. Συγκεκριμένα, 11 μαθητές θεώρησαν δυσκολότερο μάθημα τη Φυσική, 5 μαθητές ανέφεραν τα Μαθηματικά, 4 τα Αρχαία, ενώ 1 μαθητής απάντησε ότι τον δυσκολεύει η Γεωγραφία και 1 επίσης η Ιστορία.

Παράλληλα, ζητήθηκε από τους μαθητές να αναφέρουν τους λόγους για τους οποίους θεωρούν δύσκολα τα παραπάνω μαθήματα. Όσον αφορά τη Φυσική οι μαθητές απάντησαν ότι έχει πολύ δυσνόητους τύπους. Για τα Μαθηματικά ανέφεραν ότι έχουν μια συνέχεια και είναι δύσκολο να αναπληρώσει κάποιος τα κενά που έχουν δημιουργηθεί. Επιπλέον τους δυσκολεύει ιδιαίτερα η επίλυση των ασκήσεων. Στα Αρχαία η δυσκολία οφείλεται στο ότι ο μαθητής χρειάζεται να μάθει να κλίνει ουσιαστικά, επίθετα, ρήματα και να τα θυμάται όλα αυτά. Στη Γεωγραφία η δυσκολία που αναφέρθηκε είναι η ανάγκη να θυμάται ο μαθητής πολλές τοποθεσίες και ονόματα ενώ στην Ιστορία η δυσκολία οφείλεται στην αποστήθιση του μαθήματος.

Συμπεραίνουμε, λοιπόν, από τα παραπάνω ότι πέντε είναι τα μαθήματα που δυσκολεύουν ιδιαίτερα τους μαθητές του τμήματος Β3 και η δυσκολία τους οφείλεται κυρίως στη φύση του κάθε μαθήματος.

Δήμητρα Κρέζου

                                                                                                           Κωνσταντίνα Μελιδώνη

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης