ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΆ …..ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!!!!!

Φέτος τα παιδιά του γυμνασίου θα γράψουν εξετάσεις για πρώτη φορά. Αυτό όμως είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο επειδή τα παιδιά της β και της γ γυμνασίου έχασαν 1 και 2 χρονιές από μαθήματα δια ζώσης και δεν είχαν την εμπειρία των εξετάσεων στο γυμνάσιο, λόγω της καραντίνας.  Αυτά έχουν ως συνέπεια τα παιδιά να μην γνωρίζουν από εξετασεις.

Επίσης με αυτές τις δύο καραντίνες τα παιδιά χαλάρωσαν λίγο από τα μαθήματα και τα διαβάσματα και δεν έδωσαν την προσοχή που έπρεπε, είτε γιατί είχαν βαρεθεί στο σπίτι τόσο καιρό, είτε δεν είχαν τη διάθεση να παρακολουθήσουν και να ασχοληθούν με τα διαδικτυακά μαθήματα. Έτσι τώρα τους έχουν προκληθεί πολλά κενά, τα οποία προσπαθούν να καλύψουν και δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της ύλης. Ακόμη έχουν ξεσυνηθίσει από το ρυθμό των μαθημάτων και θα δυσκολευτούν πολύ να προσαρμοστούν στη νέα κατάσταση, καθώς και στον ρυθμό των εξετάσεων.

Είναι λογικό λοιπόν οι μαθητές να αγχώνονται εξαιτίας αυτής της κατάστασης και να προσπαθούν να ‘’τρέξουν’’ για να προλάβουν να καλύψουν την ύλη. Σαφώς θα πρέπει να γίνουν οι εξετάσεις για την προετοιμασία των μαθημάτων και στο λύκειο, όμως οι ζητάμε από τους καθηγητές να δείξουν επιείκεια και να μας προσφέρουν όπως πάντα τη βοήθειά τους.

 

Μάντη Λαμπροπούλου

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης