Συνταγή για Pancakes.

Pancakes

Υλικά:

 

2 μέτρια αυγά

270 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

6 γρ. μαγειρική σόδα

4 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική

260 ml γάλα, πλήρες

4 κ.σ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

Λίγο ελαιόλαδο, για το ψήσιμο

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και λιώνουμε το βούτυρο πολύ καλά.

τηγάνι

2

Παράλληλα, σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ , το γάλα και τη ζάχαρη.

3

Στη συνέχεια, αδειάζουμε στο μπολ το λιωμένο βούτυρο και με ένα σύρμα χειρός ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι να δημιουργηθεί ένα λείο μείγμα.

4

Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν εντελώς στο μείγμα.

αυγά

5

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, παίρνουμε λίγο χαρτί κουζίνας και το βρέχουμε με ελαιόλαδο. Αλείφουμε την επιφάνεια του τηγανιού με το χαρτί, παίρνουμε 2 γεμάτες κουταλιές από τη ζύμη και τις αδειάζουμε στο κέντρο του τηγανιού. Με το πίσω μέρος του κουταλιού, απλώνουμε το μείγμα και του δίνουμε το σχήμα που θέλουμε.

6

Ψήνουμε το pancake από τη μία πλευρά και όταν δημιουργηθούν μικρές φουσκαλίτσες στο πάνω μέρος του, το γυρνάμε από την άλλη πλευρά με τη βοήθεια μίας σπάτουλας.

7

Μόλις είναι έτοιμο , το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με όλο το μείγμα της ζύμης.

8

Σερβίρουμε τα pancakes ζεστά, με ό,τι υλικά επιθυμούμε.

Καλαβρουζιώτη Χριστίνα Β1

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης