Ρουμανία

Επιμέλεια: Αχιλλέας Μ.

Αξιοθέατα στη Ρουμανία

Κάστρο Bran (ή κάστρο του Κόμη Δράκουλα)

Τοποθετημένο στα σύνορα μεταξύ Τρανσυλβανίας και Βλαχίας, έγινε ευρέως γνωστό ως “Κάστρο του Δράκουλα”, προς τιμήν του χαρακτήρα του Δράκουλα του Μπραμ Στόκερ. Ονομάστηκε “Κάστρο του Κόμη Δράκουλα”, πριν από τρεις δεκαετίες, όταν οι τουρίστες που έφταναν στην Τρανσυλβανία σκέφτηκαν ότι έμοιαζε με το κάστρο που περιγράφεται στο βιβλίο του Στόκερ ως “Κάστρο του Κόμη Δράκουλα”.

roumania-brasov1Πόλη Brașov

Το Brașov είναι η 7η μεγαλύτερη πόλη της Ρουμανίας και περιβάλλεται από τα Καρπάθια Όρη, 176 χλμ. μακριά από το Βουκουρέστι. Η πόλη προσφέρει έναν συνδυασμό ενός μοναδικού ορεινού τοπίου (του κοντινού θέρετρου Poiana Braşov) και μεσαιωνικής ιστορίας με γερμανικές επιρροές στην παλιά πόλη.

roumania-delta-danubeΤο Δέλτα του Δούναβη

Το Δέλτα του Δούναβη, βρίσκεται κατά το μεγαλύτερο μέρος του στη Ρουμανία (το υπόλοιπο βρίσκεται στην Ουκρανία) και είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μετά το Δέλτα του Βόλγα, και καλύτερα συντηρημένος από όλους τους σχηματισμούς Δέλτα της Ευρώπης.

ethniko-mouseio-texnis-national-art-museum-axiotheata-voukourestiΕθνικό Μουσείο Τέχνης της Ρουμανίας

Αυτό το καταπληκτικό μουσείο στεγάζεται στο πανέμορφο Βασιλικό Παλάτι που χτίστηκε μεταξύ 1812 και 1815 από τον πρίγκιπα Dinicu Golescu. Ένα έργο τέχνης από μόνο του.

Και κάτω από την στέγη του, βρίσκονται δύο αυτούσιες και αρκετά μεγάλες εκθέσεις από μόνες τους. Μία εθνική έκθεση καλλιτεχνών της Ρουμανίας και μία ευρωπαϊκή έκθεση η οποία περιλαμβάνει πάνω από 12.000 εκθέματα.

Πάρκο Χεραστράου

 Αυτό το πολύχρωμο πάρκο 200 εκταρίων που περικυκλώνει μία μεγάλη όμορφη λίμνη, θεωρείται από πολύ κόσμο ίσως το πιο όμορφο πάρκο σε όλο το Βουκουρέστι. Με πολλά μονοπατάκια για ατελείωτες βόλτες και ανοιχτά καφέ για να απολαύσεις ένα δροσερό η ζεστό ρόφημα, καθώς και δυνατότητα ενοικίασης βάρκας για υδάτινη βόλτα, είναι ένας καταπληκτικός τουριστικός προορισμός.
parko-xerastraou-herastrau-axiotheata-voukouresti
 Πηγή: https://toptraveller.gr