Πασχαλινά κουλουράκια

Υλικά

  • 500 γρ. βούτυρο
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 3 ακέρωτα πορτοκάλια (ξύσμα)
  • 2 βανίλιες
  • 1/4 κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη
  • 1 πρέζα/ες αλάτι
  • 4 αυγά
  • 120 γρ. χυμό φρέσκο πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. κοφτό σόδα μαγειρική
  • 1350 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ (1/2 φάκελο)

Για το διάλυμα

  • 2 κρόκους αυγού
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 4 κ.σ. νερό

Εκτέλεση

Για να γίνουν τραγανά τα πασχαλινά κουλουράκια όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Ανακατεύω το βούτυρο  με τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ μέχρι να γίνει κρέμα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα, τη βανίλια, τη μαστίχα και το αλάτι.

Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά χτυπώντας πολύ καλά.

Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και τα προσθέτουμε.

Τέλος, προσθέτουμε στον κάδο  του μίξερ το αλεύρι με το baking.

Η ζύμη πρέπει να είναι αφράτη.

Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 20 λεπτά να σταθεί. Μετά πλάθουμε τα κουλουράκια.

Ψήνουμε στους 160ºC.

 

Χριστίνα Π.