Μαγειρίτσα

Υλικά

1 συκωταριά, ελαιόλαδο, ξερά κρεμμύδια , φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, μαρούλια, άνηθο ψιλοκομμένο, μαϊντανό, ρύζι, σκόρδο.

Εκτέλεση

Πλένουμε τη συκωταριά και τα εντεράκια.

Πλένουμε τα μαρούλια, τον μαϊντανό και τον άνηθο και τα κόβουμε.

Ζεματάμε τη συκωταριά  για 10΄ και την ψιλοκόβουμε. Ψιλοκόβουμε και τα εντεράκια και όλη την πρασινάδα.

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, βάζουμε μέσα τα κρεμμύδια και το σκόρδο τα σοτάρουμε και προσθέτουμε την συκωταριά και τα εντεράκια. Προσθέτουμε χυμό από ένα λεμόνι και νερό μέχρι να σκεπαστούν. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μαρούλια και το ρύζι. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα σιγοβράζουμε περίπου 30-40 λεπτά. Στη συνέχεια κάνουμε το αυγολέμονο.

Αγάπη Κ.