Ο πλανήτης μας σε κρίση

green-nature-trees

Ο Θεός δημιούργησε τη Γη σύμφωνα με την Αγία γραφή και την αφήγηση της Γενέσεως σε έξι ημέρες, δημιουργώντας ένα ευνοϊκό περιβάλλον, ώστε να μπορούν όλα τα όντα να ζουν αρμονικά. Επομένως, ο Θεός είναι ο ιδιοκτήτης αυτού του κόσμου και εμείς είμαστε οι διαχειριστές, που έχουμε την ευθύνη να “συντηρούμε” και να φροντίζουμε τον πλανήτη, καθώς και να σεβόμαστε όλους τους έμβιους οργανισμούς.

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

    Παρ” όλα αυτά, στις μέρες μας, παρατηρούμε καθημερινά ότι δεν συμπεριφερόμαστε στη Γη με τον τρόπο που της αρμόζει και δεν τηρούμε τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντα μας απέναντι σε αυτήν. Γενικώς, συμπεριφερόμαστε με απίστευτη σκληρότητα και βαναυσότητα απέναντι της, καθώς και με αδιαφορία, αφού πολλοί δεν έχουν συνείδηση των πράξεων τους και δεν ενδιαφέρονται για τη καλυτέρευση και τη σωτηρία της από όλο αυτόν τον πόνο που προκαλούμε.  

Μερικά από τα προβλήματα που πλήττουν τον πλανήτη μας αλλά και εμάς τους ίδιους είναι η περιβαλλοντική καταστροφή που προκαλείται από λύματα εργοστασίων, χωματερές και διαρροές πετρελαίων στο θαλάσσιο χώρο. Ένα άλλο πολύ σημαντικό πρόβλημα που κυρίως προέρχεται από την απληστία του ανθρώπου είναι η υπερκατανάλωση και η υπερεκμετάλλευση των φυσικών και ζωτικών πόρων για την ικανοποίηση των δικών μας αναγκών ( υπεραλίευση, λαθροθηρία κλπ.) Βέβαια, κάποια από τα παραπάνω προβλήματα προέρχονται και από τη δραματική αύξηση του πληθυσμού τα τελευταία χρόνια.

Κλείνοντας, θα ήθελα να τονίσω τα λόγια του Όσιου Σιλουανού που πίστευε, πως είμαστε όλοιimages περαστικοί σε αυτόν τον κόσμο και στην ουσία δεν μας ανήκει τίποτα. Για αυτόν τον λόγο θα πρέπει να σεβόμαστε κάθε ζωντανό οργανισμό και να αποφεύγουμε κάθε πράξη πόνου και λύπης.

 Κωνσταντίνος Μελαχρινός, Γ4

 

Σχολιάστε