«Red Arrows»: Στην Τανάγρα το Ακροβατικό Σμήνος της Βασιλικής Βρετανικής Αεροπορίας

      Για μια ακόμη χρονιά τo σμήνος των «Red Arrows» φιλοξενείται στην αεροπορική βάση της Τανάγρας, Βοιωτίας, για την άσκηση SpringHawk.

      Η άσκηση αυτή διαρκεί 5 εβδομάδες και θα ολοκληρωθεί φέτος στα τέλη Μαΐου 2021. Η χώρα μας παρέχει στα «Red Arrows» τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν «εστιασμένη εξάσκηση υπό σταθερές, ήπιες και ευνοϊκές καιρικές συνθήκες», οι οποίες εκλείπουν ή σπανίζουν στο κλίμα του Ηνωμένου Βασιλείου. Ειδικότερα, στην 114 ΠΜ φιλοξενούνται 11 αεροσκάφη BAE Systems Hawk T1 και 100 άτομα που απαρτίζουν το προσωπικό, όπως χειριστές, μηχανικοί αεροσκαφών και λοιπό προσωπικό υποστήριξης εδάφους. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πιλότοι των «Red Arrows» οφείλουν να διαθέτουν προηγούμενη πτητική εμπειρία μεγαλύτερη των 1500 ωρών πτήσης σε μαχητικά αεροσκάφη διαφόρων τύπων (Tornado, Typhoon και Harrier) της Βρετανικής Βασιλικής Αεροπορίας.

     Τα «κόκκινα βέλη – red arrows» επισκέπτονται την Ελλάδα δύο φορές τον χρόνο, το φθινόπωρο, για να λάβουν μέρος στο «Athens Flying Week», και την άνοιξη, για αεροπορικές ασκήσεις όπως η παραπάνω. Από το σχολείο μας είχαμε την τύχη να δούμε μόνο κάποιες από τις ασκήσεις στις οποίες επιδίδονται τα «κόκκινα βέλη».

Tο θέαμα είναι σίγουρα εντυπωσιακό!

pexels-andre-mouton-3203218

Πηγή:

https://www.thetoc.gr/koinwnia/article/red-arrows-stin-tanagra-gia-proponisi-to-akrobatiko-sminos-tis-raf-eikones/

Ελένη Κυριάκου, μαθήτρια Γ΄ γυμνασίου

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης