Συνταγή: Rice Kheer

Υλικά:

  • ¼ φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι
  • 1 λίτρο πλήρους γάλακτος
  • μερικά σκέλη σαφράν
  • 5 έως 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη κάρδαμο
  • 1 κουταλιά της σούπας αμύγδαλο σε φέτες
  • ψιλοκομμένο κάσιους
  • φιστίκια
  • 1 κουταλιά της σούπας ξανθές σταφίδες
  • 1 κουταλιά της σούπας ροδόνερο ή νερό kewra

Προετοιμασία

  • Ξεπλύνετε μερικές φορές ¼ φλιτζανιού ρύζι μπασμάτι και στη συνέχεια εμποτίστε το σε αρκετό νερό για 15 έως 20 λεπτά.

  • Συγχρόνως, βάλτε 1 λίτρο πλήρους γάλακτος σε ένα βαρύ φαρδύ τηγάνι ή κατσαρόλα σε χαμηλή έως μέτρια φωτιά. Ανακατέψτε ανά διαστήματα έτσι ώστε το γάλα να μην κολλήσει μέχρι να βράσει.

  • Βάλτε 1 κουταλιά της σούπας γάλα από το τηγάνι σε ένα μικρό μπολ.

  • Στη συνέχεια, προσθέστε μια πρέζα σαφράν στο γάλα.

  • Όταν βράσει το γάλα, αδειάστε όλο το νερό με το ρύζι μέσα στο ζεστό γάλα.

  • Ανακατέψτε καλά.

  • Σιγοβράστε και μαγειρέψτε το ρύζι σε χαμηλή φωτιά. Δεν χρειάζεται να καλύψετε το τηγάνι όταν μαγειρεύετε το ρύζι.

  • Όταν έχει μισοβράσει, προσθέστε 5 έως 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.

  • Ανακατέψτε τη ζάχαρη με το γάλα. Συνεχίστε να μαγειρεύετε ρύζι σε χαμηλή έως μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να μαγειρευτεί σχεδόν το ρύζι.

  • Στη συνέχεια προσθέστε ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη κάρδαμο, 1 κουταλιά της σούπας αμύγδαλο σε φέτες, το ψιλοκομμένο κάσιους και τα φυστίκια.

  • Μπορείτε να καβουρδίσετε τα αμύγδαλα αν προτιμάτε.

  • Ανακατέψτε καλά. Στη συνέχεια, προσθέστε το μείγμα με το διαλυμένο στο γάλα σαφράν. Ανακατέψτε ξανά και συνεχίστε να μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά έως ότου το ρύζι kheer να πήξει και οι κόκκοι του να έχουν μαγειρευτεί εντελώς.

  • Τέλος, προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ξανθές σταφίδες. Σε αυτό το βήμα μπορείτε επίσης να βάλετε 1 κουταλιά της σούπας ροδόνερο ή νερό kewra.

  • Σερβίρετε το ρύζι kheer σε μπολ.

  • Τρώγεται ζεστό ή παγωμένο.

Καλή σας όρεξη!!!

Σούκμαν Καούρ Κανγκ, μαθήτρια Β” Λυκείου

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης