Συνταγές: Καλοκαιρινά γλυκίσματα

Τρουφάκια

Υλικά

  • 350 γρ. μπισκότα πτι μπερ

  • 250 γρ. βούτυρο αγελάδος

  • 190 γρ. ζάχαρη άχνη

  • 50 γρ.κακάο σε σκόνη

  • 2 αυγά μεσαίου μεγέθους

  • 60 γρ. κονιάκ

  • 300 γρ. τρούφα

  • 100 γρ. μαρμελάδα φράουλα

Εκτέλεση

    Αρχικά σπάμε τα μπισκότα. Μετά λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μπρίκι και το αδειάζουμε μέσα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, το κακάο, την μαρμελάδα, τα δύο αυγά, και το κονιάκ. Τα ανακατεύουμε και τα πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια. Τέλος, ρίχνουμε σε ένα μπολ την τρούφα και ρίχνουμε μέσα τα μπαλάκια, ώστε να καλυφθούν.  Τα τρουφάκια είναι έτοιμα.

Παγωτό Μπουένο

Υλικά

  • 1 κούπα ζαχαρούχο γάλα

  • 1 κούπα Μόρφατ

  • 2 κούπες Μπουένο

  • 1 κούπα πραλίνα μπουένο

  • 1 κεσεδάκι πραλίνα μερέντα

Εκτέλεση

    Αρχικά χτυπάμε με ένα μίξερ το ζαχαρούχο γάλα, το μόρφατ και την πραλίνα μπουένο. Όταν το μείγμα είναι έτοιμο το βάζουμε σε ένα μπολ και από πάνω στολίζουμε με την πραλίνα μερέντα. Σπάμε τα μπουένο και τα ρίχνουμε πάνω στο μπολ. Τέλος, προσθέτουμε κομματάκια σοκολάτας και το παγωτό  είναι έτοιμο.

 

Cheesecake με φρούτα του δάσους

Υλικά

  • 4 κούπες Γιαούρτι

  • Ξύσμα από 2 λεμόνια

  • 2 κουταλιές μέλι

  • 350 γρ. μπισκότα

  • 250 γρ. βούτυρο αγελάδος

  • 150 γρ. μαρμελάδα κερασιού

  • 100 γρ. ακτινίδια

  • 100 γρ. φράουλες

  • 100 γρ. ροδάκινο

 

Εκτέλεση

    Αρχικά λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μπρίκι και το αδειάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα και τα απλώνουμε στον πάτο του ταψιού. Για την κρέμα, αδειάζουμε τα γιαούρτια σε ένα μπολ και προσθέτουμε το μέλι και το ξύσμα από τα λεμόνια. Στη συνέχεια απλώνουμε την κρέμα στο ταψί και από πάνω βάζουμε τα νεκταρίνια. Προσθέτουμε  λίγο γιαούρτι και από πάνω τοποθετούμε τις φράουλες και προσθέτουμε ξανά λίγο από το γιαούρτι για να τοποθετήσουμε και τα ροδάκινα. Ρίχνουμε και το υπόλοιπο γιαούρτι. Τέλος, προσθέτουμε την μαρμελάδα, και στολίζουμε με ψιλοκομμένα φρούτα. Το γλύκισμα είναι έτοιμο.

 

Καλή σας όρεξη!!!

 

Κωνσταντίνος Πανούσης, μαθητής Γ’ Γυμνασίου

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης