Συνταγή – Ντολμαδάκια Γιαλαντζί

Υλικά

  • ½ κιλό ρύζι Καρολίνα

  • 2 ½ κούπες κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

  • 2 ½ κούπες κρεμμύδι ξερό στον τρίφτη

  • 1 κούπα ψιλοκομμένο άνηθο

  • 1 κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό

  • ⅓ κούπα χυμό λεμονιού

  • 2 κούπες ελαιόλαδο

  • 2 ½ κούπας βραστό νερό

  • αλάτι

  • πιπέρι

  • ½ κιλό αμπελόφυλλα

Εκτέλεση

      Βάζουμε τα αμπελόφυλλα σε νερό που βράζει για πέντε λεπτά, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το ρύζι, τα κρεμμύδια, τον άνηθο, το μαϊντανό, το μισό από το χυμό λεμονιού, μισό από το λάδι και προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι. Ξεκινάμε βάζοντας μια στρώση αμπελόφυλλα στον πάτο της κατσαρόλας μας. Τυλίγουμε ένα-ένα τα ντολμαδάκια και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα βάζοντας το ένα δίπλα στο άλλο. Έπειτα σκεπάζουμε με λίγα αμπελόφυλλα, προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, το υπόλοιπο λεμόνι και το νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου μισή ώρα.

Tip: Για να μην μας ξεδιπλώσουν κατά το βράσιμο, σκεπάζουμε με ένα πιάτο το οποίο καλύπτει όλη την επιφάνεια της κατσαρόλας.

Ευτυχία Θάνου, μαθήτρια Β΄ γυμνασίου

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης