Θα σωθεί το περιβάλλον;

Το περιβάλλον δεν έχει πολλές ελπίδες για να σωθεί. Όμως στο Παρίσι στις 15 Δεκεμβρίου εγινε ενα πρωτο βημα για το περιβαλλον. Η σύσκεψη για το περιβάλλον είχε πολύ καλύτερο αποτέλεσμα απ” όσο ανέμεναν πολλοί. Το ερώτημα όμως είναι αν είναι αρκετό για να σώσει το περιβάλλον, γράφει ο Martin Wolf. Οι διαπραγματευτες είναι τρομοκρατημενοι και θελουν να ελπιζουν πως η συμφωνια του Παρισιου θα είναι μια σοβαρη εξελιξη για να περιοριστουν οι κινδυνοι της κλιματικης αλλαγης. Μετα από πολλες ωρες συζητησης αποφασισαν καποια πραγματα που θα βοηθησουν.
1) Συμφώνησαν πως οι πλούσιοι θα πρέπει να βοηθήσουν τους φτωχούς να ανταποκριθούν στους στόχους που έχουν τεθεί για απεξάρτηση από τον άνθρακα.
2) Συμφώνησαν επίσης στο στόχο για διατήρηση των αυξήσεων της παγκόσμιας θερμοκρασίας αρκετά κάτω των 2 βαθμών Κελσίου ακόμη και να «επιδιώξουν» να τις κρατήσουν κάτω του 1,5 βαθμού Κελσίου.
Η μέση αύξηση της θερμοκρασίας είναι μέχρι τώρα μόλις κάτω από 1 βαθμό Κελσίου. Ολος ο κοσμος εχει τρομοκρατιθει και το μονο που θελει είναι να λυθει ολο αυτό. Βεβαιως αυτή η συμφωνια ηταν ένα δυσκολο επιτευγμα, αποτελει μονο ένα βημα ακομη και αν είναι προς την σωστη κατευθυνση. Είναι πολύ νωρις για να μπορουμε να ξερουμε τι θα συμβει, ο κοσμος όμως δειχνει να ενδιαφερεται πραγματικα για το τι θα συμβει. Όμως το πραγματικο ερωτημα είναι αν η ανθρωποτητα εχει την θεληση ή τον χρονο να ολοκληρωσει ένα ταξιδι που ξεκινησε τοσο αργα;

Βιβλιογραφια: http://www.euro2day.gr/ftcom_gr/article-ft-gr/1384408/sto-parisi-egine-ena-proto-mikro-vhma-gia-to.html

Ο δυτικός τρόπος ζωής επιβαρύνει το κλίμα!

Ο δυτικός τρόπος ζωής αποτελεί επιβαρυντικό παράγοντα για την κλιματική αλλαγή. Η Γερμανική Υπηρεσία Περιβάλλοντος θέλει να ευαισθητοποιήσει τους καταναλωτές ώστε να αναθεωρήσουν τις συνήθειές τους.
Σύμφωνα με τη Γερμανική Στατιστική Υπηρεσία κάθε άνθρωπος παράγει κάθε χρόνο περίπου οκτώ τόνους CO2 μέσω της ιδιωτικής κατανάλωσης. Τρεις τόνοι CO2 παράγονται από την απλή διαβίωση, δύο τόνοι από την κάλυψη αναγκών κίνησης και 2,1 τόνοι μέσω της αγοράς προϊόντων και υπηρεσιών. Στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου που προκύπτουν από την προσωπική κατανάλωση προστίθενται βεβαίως και οι εκπομπές που προκύπτουν από τη χρήση δημόσιων χώρων και υπηρεσιών. Ωστόσο, όπως προκύπτει από τα δεδομένα που καταγράφει η Στατιστική Υπηρεσία, περισσότερο επιβλαβείς είναι οι τομείς της στέγασης και της μετακίνησης. Όπως σημειώνει η Κραουτσμπέργκερ αυτό οφείλεται «στην αύξηση των τετραγωνικών μέτρων στα σπίτια, στην αύξηση των ηλεκτρονικών συσκευών αλλά και στην ολοένα αυξανόμενη χρήση αυτοκινήτων». Ένας επιπρόσθετος λόγος είναι η αυξημένη πλέον ζήτηση μεγάλων σπιτιών από εργένηδες ή μικρές οικογένειες. Παράλληλα παρατηρείται μια τάση συσσώρευσης περισσότερων ομοειδών αγαθών που δεν είναι απαραίτητα πχ. δύο τηλεοράσεις, δύο αυτοκίνητα κλπ.

nikoleta

(https://www.google.gr/search?q=environment&biw=1366&bih=657&source=lnms&tbm=isch&sa=X&sqi=2&ved=0ahUKEwig0_X2uu3JAhVFPRoKHdOcCeEQ_AUIBigB#tbm=isch&q=co2&imgrc=lXo_1KbaVs1buM%3A)

 

Πιστευω πως ο κάθε ανθρωπος πρεπει να βοηθησει στην σωτηρια του περιβαλλοντος διοτι αυτό δεν είναι ένα απλο θεμα. Το περιβαλλον είναι ο κοσμος μας και δεν θα εχουμε την δυνατοτητα να ζησουμε χωρις αυτό. Αν οι ανθρωποι σταματαγαν να χρησιμοποιουν συσκευες οι οποιες είναι περιττες αυτό θα βοηθουσε αν όχι σε υπερβολικο βαθμο τουλαχιστον σε έναν λογικο βαθμο. Το περιβαλλον είναι στα χερια μας και εμεις θα αποφασισουμε αν εχουμε την δυναμη να κανουμε αυτό το δυσκολο και μακρινο ταξιδι προς την σωτηρια.

( https://www.google.gr/search?q=environment&biw=1366&bih=657&source=lnms&tbm=isch&sa=X&sqi=2&ved=0ahUKEwig0_X2uu3JAhVFPRoKHdOcCeEQ_AUIBigB#imgrc=PqBsC3thIzwL9M%3A)

 

Σχολιάστε

Top