Προσφορά του ΓΕΛ Σοχού στο «Χαμόγελο του παιδιού»

Από τη Μαρία Μισχοπούλου

Το Χαμόγελο του Παιδιού είναι εθελοντικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός που λειτουργεί στην Ελλάδα, με στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών και την αντιμετώπιση καθημερινών προβλημάτων τους. Ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 1995 από τον Κώστα Γιαννόπουλο, ο οποίος προσπάθησε να εκπληρώσει το όνειρο του δεκάχρονου γιου του, Ανδρέα. Το αγόρι γράφοντας στο ημερολόγιο του, ενώ έδινε την δική του μάχη για την ζωή, εξέφρασε την επιθυμία να δημιουργηθεί  ένας σύλλογος, ο οποίος θα προσπαθούσε να φέρει το χαμόγελο στο πρόσωπο κάθε παιδιού. Ο πατέρας του έκανε την ευχή του πραγματικότητα προσφέροντας έτσι ένα σπίτι σε χιλιάδες παιδιά.

Ο οργανισμός, βασισμένος στη δύναμη των εθελοντών, έχει επιτελέσει μεγάλο αριθμό δράσεων, κυρίως σχετικών με την κάλυψη καθημερινών αναγκών των παιδιών που χρειάζονται στήριξη. Συγκεκριμένα, δραστηριοποιείται φροντίζοντας παιδιά σε νοσοκομεία, οργανώνοντας δράσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών και των οικογενειών τους σε διάφορα θέματα που αφορούν τα δικαιώματα των παιδιών. Επίσης, διατηρεί την «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056 για τα Παιδιά», η οποία παρέχει ολοήμερη υποστήριξη για παιδιά όλων των ηλικιών.

2

Το ΓΕΛ Σοχού έλαβε μέρος σε μία από τις ποικίλες εθελοντικές δράσεις του Χαμόγελου του Παιδιού, συλλέγοντας τρόφιμα και άλλα είδη καθημερινής χρήσης όπως κονσέρβες, δημητριακά, απορρυπαντικά, είδη υγιεινής και άλλα. Οι μαθητές ενημερώθηκαν και έδρασαν αμέσως, προκειμένου να συγκεντρώσουν τα προϊόντα που ζητήθηκαν και να βοηθήσουν έτσι όλα εκείνα τα παιδιά που χρειάζονται στήριξη. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το σχολείο μας πήρε μέρος και έσπευσε να στηρίξει την σπουδαία αυτή δράση του οργανισμού, γιατί είναι καθήκον όλων μας να φέρουμε το χαμόγελο σε όλα τα παιδιά.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης