Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΡΑΠ! Ή ΜΗΠΩΣ ΟΧΙ;

Πόσες φορές δεν ακούσαμε σε συζητήσεις ενηλίκων τις φράσεις : ‘‘Μα τι μουσική ακούνε οι νέοι σήμερα;’’ , ‘‘ Είναι μουσική αυτά τα σκουπίδια, που ακούνε τα πιτσιρίκια; ’’ και παρόμοια αρνητικά σχόλια για το είδος μουσικής, που έχει εξαπλωθεί τα τελευταία χρόνια και αποτελεί το βασικό άκουσμα στις ηλικίες του γυμνασίου και του λυκείου κυρίως.
Μήπως πρέπει όντως να ερευνήσουμε τι ακούνε και γιατί το ακούνε τα παιδιά μας; Είναι σωστό από την πλευρά μας να τα βάζουμε όλα σ’ ένα τσουβάλι και να τα απορρίπτουμε, επειδή διαφέρουν απλώς από τα δικά μας ακούσματα; Μήπως για άλλη μια φορά φταίει το χάσμα των γενεών; Μήπως να μπούμε σ’ έναν γόνιμο διάλογο με τα παιδιά μας για να καταλάβουμε γιατί ακούν αυτό το είδος μουσικής;
Αυτό επιχειρήσαμε στο podcast, που ακολουθεί. Ελπίζουμε να δοθούν κάποιες απαντήσεις και να αποτελέσει ένα έναυσμα για να αφουγκραστούμε τους νέους, να τους καταλάβουμε και να δούμε αν και τι έχουμε να τους αντιπροτείνουμε.
Ακούστε μας..

Η πανδημία της μουσικής Ραπ! Ή μήπως όχι;

Στο podcast συμμετείχαν:
- Εκπαιδευτικός : Χρηστίδου Σταυρούλα,
-Μαθητές: Μούτσιος Κωνσταντίνος, Ντούκα Μαριλένα, Παπάς Αστέριος, Τρυφωνίδου Μαρία, Χρηστίδου Αναστασία και ο Λάζαρος Σαββίδης στην επιμέλεια του ήχου.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης