ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΓΕΛ ΣΟΧΟΥ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΦΥΣΙΚΗΣ

Στις Σάββατο 12 Μαρτίου 2022 η Ένωση Ελλήνων Φυσικών οργάνωσε και πραγματοποίησε διαδικτυακά τον 32ο Διαγωνισμό Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής.
Δύο από τις μαθήτριες του σχολείου μας η Φανή Θεοδοσιάδου και η Κατερίνα Δερετζή της Γ΄ Λυκείου, οι οποίες έλαβαν μέρος και την προηγούμενη σχολική χρονιά στον ίδιο διαγωνισμό με πολύ καλή σειρά κατάταξης (6η και 11η Πανελλαδικώς αντίστοιχα), παραθέτουν τις εντυπώσεις τους.

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο είχαμε την ευκαιρία να συμμετάσχουμε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής.
Όπως όλοι γνωρίζουμε, οι διαγωνισμοί πέρα από την ευκαιρία για διάκριση, προσφέρουν τη δυνατότητα προβολής της ευφυΐας και αξιοποίησης των ιδιαίτερων κλίσεων των μαθητών.
Με βάση την προσωπική μου εμπειρία, αλλά και την οπτική των συμμαθητών μου, έχω να παρατηρήσω ότι η συμμετοχή σε τέτοιου είδους διαγωνισμούς προετοιμάζει- ειδικά εμάς τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου- για τις επικείμενες Πανελλήνιες εξετάσεις, οι οποίες αποτελούν σημαντικό σταθμό στη ζωή μας, καθώς μας εισάγει στο κλίμα της εξεταστικής περιόδου.
Ασχέτως με το αποτέλεσμα και την πρόκριση ή μη στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, η όλη διαδικασία μας έδωσε τη δυνατότητα να διαπιστώσουμε το επίπεδο των γνώσεών μας και να καλύψουμε τα τυχόν κενά μας.
Τέλος, μέσα από τέτοιου είδους διαγωνισμούς και μέσα από το συναγωνισμό με τους υπόλοιπους μαθητές της Ελλάδος, εθιζόμαστε στις αρχές και τις αξίες του «ευ αγωνίζεσθαι» και της ευγενούς άμιλλας.
Στα αρνητικά της διαδικασίας, θα ήθελα να επισημάνω τα προβλήματα σύνδεσης στον ιστότοπο του διαγωνισμού και την καθυστέρηση των υπευθύνων να τα αποκαταστήσουν. Κατανοώ βέβαια ότι ήταν αναμενόμενο να εμφανιστούν τέτοιου είδους προβλήματα.
Ως μαθητές που εδώ και τρία χρόνια βιώσαμε την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, τα είχαμε ξανασυναντήσει και δεν αιφνιδιαστήκαμε. Ωστόσο, η επιτροπή του διαγωνισμού θα έπρεπε να είχε ενημερώσει εγκαίρως τους διαγωνιζόμενους για την χρονική αναπλήρωση της καθυστέρησης.
Προσωπικά θέλω να παροτρύνω όλους τους συμμαθητές μου να συμμετάσχουν σε τέτοιου είδους διαγωνισμούς, ακόμα κι αν θεωρούν την αποτυχία δεδομένη.
Γιατί σημασία έχει η προσπάθεια κι όχι το αποτέλεσμα!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης