Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών στο ΓΕΛ Σοχού

Οι Πρώτες Βοήθειες αφορούν μια σειρά ενεργειών που πρέπει να κάνουμε στον τόπο του ατυχήματος με οποιαδήποτε πρόχειρα μέσα διαθέτουμε, ώστε να σώσουμε τη ζωή του θύματος, να ανακουφίσουμε τον πόνο και να προλάβουμε τυχόν επιδείνωση της κατάστασής του.

Είναι πολύ σημαντικό ενήλικες καθώς και παιδιά από νεαρή ηλικία να έχουν εκπαιδευτεί σωστά ούτως ώστε να είναι σε θέση να μπορούν να παράσχουν πρώτες βοήθειες στους συμμαθητές και στους συνανθρώπους τους σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Γι” αυτό, στις 15 Απριλίου μαθητές και εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν δια ζώσης σεμινάριο για την παροχή Πρώτων Βοηθειών και Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης με τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΓΕΛ Σοχού.

Εκπαιδεύτρια ήταν η κυρία Γκούτη Κωνσταντίνα, νοσηλεύτρια.

Οι εκπαιδευόμενοι διδάχθηκαν τα στάδια δράσης (προσέγγιση θύματος, αξιολόγηση, κλήση εξειδικευμένης βοήθειας, προσφορά πρώτων βοηθειών), την ΚΑΡΠΑ και την σωστή χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή. Επίσης έμαθαν πώς να τοποθετούν το θύμα σε πλάγια θέση ασφαλείας ( θέση ανάνηψης) και τέλος, πώς να αντιμετωπίσουν ένα επεισόδιο επιληπτικής κρίσης.

Μαθητές και καθηγητές παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών και αποκόμισαν πολύτιμες γνώσεις για τη ζωή τους και τη ζωή των συνανθρώπων τους..

Μαρία Θεολογούδη,

Νοσηλεύτρια ΓΕΛ Σοχού

 

πρ βοηθ1

Εντυπώσεις της Ιωάννας Σοφολόγη,

Μαθήτριας  της Γ΄ Λυκείου ΓΕΛ Σοχού.

 

Φέτος είχαμε την τύχη να έρθει στο σχολείο μας και να μας διδάξει πρώτες βοήθειες μία εξαιρετική νοσηλεύτρια από τον Ερυθρό Σταυρό.

Έτσι λοιπόν μάθαμε όλα τα παιδιά για την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, τις πρώτες βοήθειες σε περίπτωση πνιγμού και της πρώτες βοήθειες για την λιποθυμία.

Είχα και την ιδιαίτερη ευκαιρία να βοηθήσω την νοσηλεύτρια να δείξει στα παιδιά πάνω σε εμένα πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπό μας, αν πνιγεί ή λιποθυμήσει.

Όλο αυτό που ζήσαμε και μάθαμε εκείνη την ημέρα ήταν πολύ εντυπωσιακό και χρήσιμο που σίγουρα δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ, διότι οι πρώτες βοήθειες είναι μια κοινωνική ευθύνη για όλους μας και καλούμαστε να τις γνωρίζουμε.

Ευχαριστούμε τον Ερυθρό Σταυρό που κάνει αυτό το λειτούργημα και στέλνει νοσηλευτές στα σχολεία και μαθαίνουμε τόσο σημαντικά πράγματα για την ζωή!

πρ βοηθ

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης