Συμμετοχή του ΓΕΛ Σοχού στον 83ο ΠΜΔ στα μαθηματικά «ΘΑΛΗΣ»

Στις 11 Νοεμβρίου του 2022 το Λύκειο Σοχού συμμετείχε στην πρώτη φάση του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού στα μαθηματικά που διοργανώνει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία με όνομα «ΘΑΛΗΣ». Μαθητές και από τις τρεις τάξεις του λυκείου εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να λάβουν μέρος στην διαγωνιστική διαδικασία της Ε.Μ.Ε.

images

Ο διαγωνισμός «ΘΑΛΗΣ» αποτελεί την πρώτη φάση μιας σειράς διαγωνισμών που έχουν σκοπό την συγκρότηση ομάδας μαθητών από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι θα συμμετέχουν στις Βαλκανικές Μαθηματικές Ολυμπιάδες καθώς και στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα.

Οι εξεταζόμενοι κάθε τάξης κλήθηκαν να επιλύσουν τρία θέματα, βασισμένα σε ύλη προηγούμενων τάξεων σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα κάθε τάξης του ΙΕΠ για τα Μαθηματικά. Όπως δήλωσαν και οι ίδιοι, τα φετινά θέματα ήταν αντιπροσωπευτικά του διαγωνισμού. Όπως κάθε χρονιά, ήταν ερωτήματα αυξημένης δυσκολίας τα οποία πέραν της πολύ καλής αντίληψης και κατανόησης των μαθηματικών εννοιών, απαιτούσαν επιπλέον από τους μαθητές να εξετάσουν το ζητούμενο μέσα από διαδικασία σύνθεσης όπως επίσης και να χρησιμοποιήσουν την διαίσθησή τους για την επίλυσή του.

Το Λύκειο Σοχού επικροτεί την συμμετοχή των μαθητών σε μια δύσκολη δοκιμασία, η οποία απαιτεί προσπάθεια, κόπο και προετοιμασία πέραν των καθηκόντων του προγράμματος σπουδών τους. Επιπλέον, αναγνωρίζει το γεγονός ότι η επιθυμία τους να θέτουν προσωπικούς στόχους οι οποίοι κινούνται παράλληλα με ένα προκαθορισμένο πλαίσιο εργασίας όπως ο εν λόγω διαγωνισμός που διεξάγεται πέραν του εκπαιδευτικού προγράμματός τους, καθώς και η προσπάθεια που καταβάλλουν για να τους επιτύχουν, αποτελούν χαρακτηριστικά γνωρίσματα της προσωπικότητάς τους που θα τους δώσουν την δυνατότητα της πρόκρισης στον «στίβο της ζωής».

Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές μας καλή επιτυχία σε κάθε πτυχή της ζωής τους!

Παγουρόπουλος Παναγιώτης

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης