Σκέψεις και εικόνες από την εκδρομή της Γ Λυκείου στην Ιταλία

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης του Γενικού Λυκείου Σοχού επέλεξαν ως προορισμό για την εξαήμερη εκδρομή τους την Ιταλία. Σκοπός αυτής της εκδρομής ήταν να ωφεληθούν εκπαιδευτικά και να ψυχαγωγηθούν καθώς η Ιταλία χαρακτηρίζεται για τον πολιτιστικό και ιστορικό της πλούτο. Επισκέφθηκαν πόλεις όπως η Ρώμη, η Φλωρεντία η Πίζα και η Σιένα και να δουν Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς και τις ιδιαίτερες αρχιτεκτονικές της κάθε πόλης.

Παρακάτω παραθέτουμε μερικές από τις εμπειρίες που βίωσαν οι μαθητές μας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, όπως μας τις περιέγραψαν οι ίδιοι.

Από τη μαθήτρια Μαρία Παπαδοπούλου
Στην εκδρομή μας περάσαμε πάρα πολύ ωραία και είδαμε πράγματα τα οποία θα μας μείνουν αξέχαστα επίσης ήταν μια απίστευτη εμπειρία η οποία θα μας μείνει χαραγμένη στο νου.
ΒΑΤΙΚΑΝΟ-ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ_ΙΤΑΛΙΑ. ΕΚΔΡΟΜΗ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ
Από τη μαθήτρια Δήμητρα Καρανάσκου
Πάντα στο σχολείο μας υπήρχε αυτό το αίσθημα της συλλογικότητας. Ήμασταν πολύ πολύ δεμένοι και εμείς τα παιδιά μεταξύ μας, ως συμμαθητές, αλλά και η τάξη με τον σύλλογο διδασκόντων. Τις καλές σχέσεις αυτές όμως ήρθε να συσφίξει ακόμη περισσότερο η εξαήμερη σχολική εκδρομή της τρίτης τάξης στην Ιταλία. Παρόλο που αφήσαμε πίσω μας τον Σοχό γεμάτο επισκέπτες και πολύχρωμα καλπάκια, στο θέαμα της όμορφης Ρώμης, η εικόνα του χωριού μας είχε ήδη ξεχαστεί. Μια πόλη με περίτεχνα κτίρια, άριστη αρχιτεκτονική και πολλές πινελιές του αρχαίου ελληνικού κόσμου, που μας φιλοξένησε τις πρώτες μας τρεις μέρες στην Ιταλία. Περπατήσαμε στις όμορφες «πιάτσες» της, δοκιμάσαμε τις περίφημες ιταλικές πίτσες και μακαρονάδες, ήρθαμε σε επαφή με την ιταλική κουλτούρα. Μετά από επισκέψεις σε πανέμορφα μνημεία όπως το Κολοσσαίο, το Κάστρο των Αγγέλων, και την πόλη του Βατικανού που δεν απέτυχαν να μας αφήσουν άναυδους, το ταξίδι μας συνεχίστηκε στην ιστορική Σιένα, μετά από μια μικρή στάση για φωτογραφίες στην Πίζα. Τέλος, επισκεφτήκαμε τη γραφική Φλωρεντία και απολαύσαμε βόλτες στους μεγάλους της εμπορικούς δρόμους, αλλά και είδαμε αξιοθέατα όπως το μουσείο «Ufizzi» ή ο καθεδρικός ναός «Duomo». Μέσα σε αυτές τις έξι ημέρες, δημιουργήσαμε αναμνήσεις για την υπόλοιπη ζωή μας. Η Ιταλία ήταν για εμάς ένα όμορφο διάλειμμα από τα πολύωρα διαβάσματα, που είχαμε σφηνώσει στα απαιτητικά μας προγράμματα. Αφήσαμε πίσω όλες μας τις έννοιες, και για μια σχεδόν εβδομάδα αφεθήκαμε στην ομορφιά της Ιταλίας και της ιταλικής κουλτούρας. Σε αυτά τα πλαίσια, απολαύσαμε κάθε μέρα μας στην εκδρομή, δεθήκαμε ακόμη περισσότερο με τους -για λίγο ακόμη- συμμαθητές και καθηγητές μας και γεμίσαμε με ιστορίες που θα διηγούμαστε με κάθε ευκαιρία. Για αυτό λοιπόν κάθε φορά που αντικρίζουμε το αναμνηστικό μαγνητάκι με τον Πύργο της Πίζας που στηρίζει το ασφυκτικό εβδομαδιαίο μας πρόγραμμα στο ψυγείο μας, ένα χαμόγελο απλώνεται από το ένα αυτί μας μέχρι το άλλο. Εις το επανιδείν Ιταλία…
ΦΟΝΤΑΝΑ ΝΤΙ ΤΡΕΒΙ_ΙΤΑΛΙΑ. ΕΚΔΡΟΜΗ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ
Από τη μαθήτρια Παρασκευή Σαββίδου
Τελευταία εκδρομή λοιπόν, μια εκδρομή η οποία θα μας μείνει για πάντα χαραγμένη στις μνήμες μας. Ήταν 6 μέρες ξεγνοιασιάς, ηρεμίας αλλά και επαφής με μια άλλη χώρα, με μια άλλη κουλτούρα. Επισκεφθήκαμε πολλά αξιοθέατα, τα οποία έμοιαζαν εξωπραγματικά. Μεταφερθήκαμε για λίγο σε έναν άλλο αιώνα, μέσω των ρωμαϊκών έργων. Από την εκδρομή μας στην Ιταλία θα μου μείνουν πολλά. Πρωτίστως όλα τα αξιοθέατα, που με έναν ανεξήγητο τρόπο κατάφεραν πριν πόσους αιώνες να δημιουργήσουν, με μεγάλη φαντασία θα έλεγα. Έπειτα, θα μου μείνουν όλες οι πόλεις που επισκεφθήκαμε χαρακτηριστικά όπως η Ρώμη, η Σιένα και η Φλωρεντία σαν μια φωτογραφία μέσα στο μυαλό. Το τελευταίο και το πιο σημαντικό για εμένα οι γνωριμίες που κάναμε αλλά και οι σχέσεις που συσφίχθηκαν με τους συνοδούς μας ακόμη και με τους ξεναγούς μας, όλα τα παιδιά γίναμε σαν μια γροθιά και πλέον είμαστε σαν μια οικογένεια. Η εκδρομή ήταν μια πολύ καλή ξεκούραση μέσα στον αγώνα που κάνει ο καθένας προσωπικά για να αλλάξει όσο μπορεί το μέλλον του.


ΚΟΛΟΣΣΑΙΟΝ_ΙΤΑΛΙΑ

Επιμέλεια: Θεολογούδη Μαρία, Νοσηλεύτρια

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης