Ιζαμπέλ Αλιέντε, «Το Σπίτι των Πνευμάτων»

Το  βιβλίο το οποίο θα γνωρίσουμε είναι το «Σπίτι των Πνευμάτων»  από την ανεπανάληπτη Ιζαμπέλ Αλιέντε. Μία από τις βασικές εκπροσώπους του μαγικού ρεαλισμού, η Αλιέντε μέσα από αυτό το μυθιστόρημα ζωντανεύει έναν διαφορετικό και μοναδικό κόσμο οπού τα πάντα παίρνουν ζωή και λαμβάνουν μέρος σε μία συγκλονιστική ιστορία με πολυάριθμες ανατροπές και ατελείωτες συγκινήσεις.

σπιτι

Το «Σπίτι των Πνευμάτων» αναφέρεται στην ιστορία της οικογένειας Τρουέμπα – και- μέσα από τα πάθη και τους θριάμβους τριών γενεών- αφηγείται με μαγευτικό και καθηλωτικό τρόπο την ιστορία μιας ολόκληρης χώρας, που δεν είναι άλλη από τη Χιλή.

Ο πατριάρχης Εστέμπαν είναι ένας ζάμπλουτος, απρόβλεπτος και φιλόδοξος άντρας που το πάθος του για εξουσία συναγωνίζεται μόνο το πάθος του για την ντελικάτη σύζυγό του, την Κλάρα, μια γυναίκα διαφορετική από τις άλλες που έχει την ικανότητα να επικοινωνεί με τον κόσμο των πνευμάτων. Η κόρη του, η Μπλάνκα, θα αγαπήσει έναν άντρα που δεν εγκρίνει ο ίδιος, προκαλώντας την παράφορη και έντονη οργή του. Αλλά η μοίρα θα του δώσει το πιο απρόβλεπτο δώρο: τη λατρεμένη του εγγονή, την Άλμπα. Καθώς τα χρόνια περνούν, οι Τρουέμπα παρασύρονται στη δίνη των πολιτικών παθών που σαρώνουν τη χώρα. Και η Άλμπα θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη βαριά κληρονομιά της οικογένειάς της…

αλιέντε

Το αριστουργηματικό αυτό μυθιστόρημα, που χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως ένα έπος που συνδυάζει τον μαγικό με τον πραγματικό κόσμο, έχει μεταφερθεί με μεγάλη επιτυχία στον κινηματογράφο με πρωταγωνιστές τους Τζέρεμι Άιρονς, Μέριλ Στριπ και Γκλεν Κλόουζ.

Το «Σπίτι των Πνευμάτων» αποτελεί ένα διαμάντι του μαγικού ρεαλισμού, το οποίο αξίζει να διαβάσει ο καθένας, ώστε να μεταφερθεί με τη βοήθεια της Αλιέντε σε μια άλλη εποχή, που είναι σίγουρο πως θα τον σαγηνεύσει…

                                                                                                                 Μαρία Μισχοπούλου

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης