Συνέντευξη του Σοχινού ηθοποιού Νίκου Ψαρρά

Από τη Μαρία Μισχοπούλου

Ο Νίκος Ψαρράς γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Σοχό. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, από όπου και αποφοίτησε με άριστα! Το 1994 κέρδισε την υποτροφία Μελίνα Μερκούρη. Από τότε έχει συμμετάσχει σε ποικίλες τηλεοπτικές σειρές με πιο γνωστές : «Μαύρος Ωκεανός» , «Οι μάγισσες της Σμύρνης» , «Αν μ” αγαπάς» , “ Άγριες μέλισσες” και στο θέατρο με πιο γνωστή την παράσταση «Μάκβεθ» του  Σαίξπηρ.

Ερ: Έχοντας μεγαλώσει στην επαρχία, νοσταλγείτε καθόλου τον τόπο σας;

Τον νοσταλγώ κάθε μέρα. Γι’ αυτό προσπαθώ να είμαι κοντά στη φύση. Τα παιδικά μας χρόνια μας σημαδεύουν. Στην καραντίνα πήγα με την οικογένεια μου στην Βαυρώνα που είναι ένας τόπος σαν τον Σοχό.

 

Ερ: Τι θυμάστε από τα χρόνια σας στο λύκειο; Πείτε  μας κάτι που έχει μείνει χαραγμένο στην μνήμη σας.

Θυμάμαι που όλα τα παιδιά της γειτονιάς πηγαίναμε παρέα στο σχολείο και λέγαμε τα νέα μας. Θυμάμαι έντονα τις παραστάσεις του σχολείου που ήμουν φυσικά πάντα πρώτος. Θυμάμαι ακόμα τις εκδρομές στους Αγίους Αποστόλους και την πενθήμερη στην Κύπρο, όπου περάσαμε υπέροχα. Και πιο πολύ από όλα θυμάμαι τις πολύ καλές σχέσεις που είχαμε με τους καθηγητές που πάντα μας στήριζαν και ήταν δίπλα μας.

 

Ερ: Τι σας ώθησε στο  να αποφασίσετε να γίνεται ηθοποιός;

Δεν ξέρω, είναι ανεξήγητο. Ως παιδί θεωρούσα ότι είναι η μοναδική δουλειά που μπορούσα να κάνω καλά. Στο λύκειο σε κάθε παράσταση ήμουν πρώτος και τα πήγαινα πολύ καλά. Στο χωριό δεν ήτανε γνωστό ότι ήθελα να γίνω ηθοποιός, το γνώριζε μόνο ένας πολύ στενός μου φίλος. Αργότερα όταν άρχισα να δουλεύω στην τηλεόραση μαθεύτηκε.

 

Ερ:  Οι γονείς σας πώς αντιμετώπισαν την απόφασή σας;

Διαφορετικά. Η μητέρα μου χάρηκε. Ο πατέρας μου στενοχωρήθηκε και θύμωσε. Το θεωρούσε ντροπή για το χωριό. Στο τρίτο έτος της σχολής όταν με είδε σε παράσταση και άκουσε θετικά λόγια από τους καθηγητές μου το δέχτηκε και του άρεσε.

 

Ερ: Αν είχατε τη δυνατότητα να γυρίσετε πίσω το χρόνο θα αλλάζατε κάτι;

Όχι δεν θα άλλαζα. Θα έκανα τα ίδια λάθη, τις ίδιες επιλογές. Σήμερα νιώθω καλά με μένα γιατί και λάθη έχω κάνει και σωστές επιλογές. Αν άλλαζα κάτι τότε δεν θα σπαταλούσα χρόνο με λάθος ανθρώπους. Βέβαια τέτοια άτομα θα υπάρχουν πάντα στη ζωή σου.

2

 

Ερ: Πώς είναι η ζωή για έναν ηθοποιό εν μέσω της πανδημίας;

Δύσκολη, πρωτόγνωρη. Κλειστά θέατρα. Χωρίς θεατές το θέατρο δεν είναι το ίδιο. Ευτυχώς υπάρχει η τηλεόραση. Εγώ ήμουν από τους τυχερούς γιατί παρόλη τη κατάσταση έχω συμμετάσχει σε τρία σήριαλ και κάνω γυρίσματα για ένα καινούργιο στην ΕΡΤ. Δυστυχώς όμως υπάρχουν αρκετοί συνάδελφοι άνεργοι, και πολύ ταλαντούχοι συνάδελφοι μάλιστα!

 

Ερ: Τέλος, τι θα συμβουλεύατε τους μαθητές του Λυκείου Σοχού, από όπου κι εσείς ξεκινήσατε;

Θα τους συμβούλευα να διαβάζουν και να είναι επιμελείς. Να αποφασίσουν τι θέλουν να κάνουν στη ζωή τους επειδή το πιο σημαντικό είναι να επιλέξουν κάτι που τους αρέσει και τους κάνει χαρούμενους γιατί έτσι θα πετύχουν. Στα δεκαεπτά τους χρόνια καλούνται να πάρουν μία καθοριστική απόφαση για το μέλλον τους και το κυριότερο  που πρέπει να σκεφτούν είναι να κάνουν αυτό που αγαπούν γιατί έτσι θα είναι αποδοτικοί και χρήσιμοι.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης