Θεατρικό μονόπρακτο: Ο Αϊ Βασίλης στην Κρήτη

Των μαθητών της Γ Λυκείου, Σταύρου Ροντίρη, Τσώρη Κωνσταντίνο και Σκαρμούτσου Κωνσταντίνου

Λίγα λόγια για το θεατρικό μονόπρακτο των Χριστουγέννων

Οι μαθητές της Γ Λυκείου παρουσίασαν στο πλαίσιο της γιορτής στις 22/12/2023, ενόψει των διακοπών των Χριστουγέννων, ένα θεατρικό μονόπρακτο διά χειρός του μαθητή Σταύρου Ροντίρη και της συμβολής στη διαμόρφωσή του  των συμμετεχόντων ηθοποιών της παρουσίασης . Το έργο φέρει τον τίτλο «Ο Αϊ Βασίλης στην Κρήτη» και αποτελεί μια έμμεση διακωμώδηση της Κρητικής βεντέτας

Έπεξαν:

Κωνσταντίνος Τσώρης (Άγιος Βασίλης)

Κωνσταντίνος Σκαρμούτσος (Μανωλιός)

Σταύρος Ροντίρης (Μανούσακας)

Οι μαθητές θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τον διευθυντή του Γενικού Λυκείου Λαγκαδικίων, κ. Γρατσωνίδη Αστέριο για την ανεκτικότητα και τη βοήθεια που εξασφάλισε στους συμμετέχοντες. Ευχαριστούν θερμά επίσης και την υποδιευθύντρια του Γυμνασίου Λαγκαδικίων κα Παπακώστα Ρούσα για τα πρακτικά μέσα που παρείχε, χωρίς τα οποία δεν θα πραγματοποιούνταν η παρουσίαση του θεατρικού μας.

Υπόθεση του έργου:

Οι ιδιοτροπίες των Ελλήνων πάντοτε μπλέκουν τα πράγματα. Έτσι και φέτος τα Χριστούγεννα θα κάνουν δύσκολη τη δουλειά του Αϊ Βασίλη στην προσπάθειά του να μοιράσει δώρα στην Μεγαλόνησο. Στην Κρήτη λοιπόν διαδραματιζεται το έργο μας, σε μια προσπάθεια του Αϊ Βασίλη να φέρει εις πέρας τη δουλειά του που εντέλει καταλήγει στο να προσπαθήσει να ξεμπλέξει από μια βεντέτα δύο οικογενειών των Ανωγείων της Κρήτης. Γέλιο, σάτιρα και μπερδέματα με φόντο το πέλαγος.

ο Αϊ Βασίλης στην Κρήτη 5

Ο Αϊ Βασίλης στην Κρήτη 4Πηγή των ιδεών για να γραφτεί το έργο αυτό αποτέλεσε το κέφι των συντελεστών και η επαφή τους με την Ελληνική – νησιωτική κουλτούρα. 

Παρακάτω παραθέτουμε τον σύνδεσμο με τα λόγια του θεατρικού μονόπρακτου.

Θεατρικό μονόπρακτο «Ο Αϊ Βασίλης στην Κρήτη»

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης